• Hesse Hermann

  • 1 carte
Hesse HermannHermann Hesse - Motivatia Juriului Nobel. "pentru inspiratele sale scrieri care, crescând în îndrazneala si putere de patrundere, exemplifica idealuri umanitare clasice si înalte calitati ale stilului." Date biografice S-a nascut în Calw, un mic orasel în Württemberg, azi Baden-Württemberg, în sudul Germaniei, în familia unor misionari protestanti. Parintii sai s-au cunoscut în India. Tatal sau, Johannes Hesse, era originar din Estonia (nascut acolo în 1847, ca fiu al unui medic). Copilaria » ...mai mult si tineretea lui Hesse au fost caracterizate prin precocitate, entuziasm si rebeliune. Pâna prin anul 1893 viata lui Hesse a fost un sir de transferuri de la o scoala la alta, datorate "comportamentului rau" si caracterului ireductibil. Parintii sai s-au dat seama ca nu au un copil obisnuit înca din anul 1881. Fiindca nu mai faceau fata precocitatii si energiei lui, parintii s-au gândit chiar sa îl institutionalizeze sau sa îl trimita de acasa. La începutul primului razboi mondial a plecat în Elvetia unde a primit cetatenia elevetiana (1923). Singuratatea spirituala a artistului si izolarea de lumea moderna sunt teme frecvente în operele lui Hesse. Romanele sale, majoritatea psihoanalitice si simbolice, includ Peter Camenzind (1904), Unterm Rad (Sub roata) (1906), Rosshalde (1914) si Demian (1919). Lupul de stepa (1927), unul dintre cele mai cunoscute si mai complexe romane ale sale, descrie natura duala a umanita?ii. Aceea?i tema se regase?te ?i în Narziss und Goldmund (Narcis si Gura de aur) (1930). Între scrierile sale se regasesc Jocul cu margele de sticla (1943) si Siddhartha, povestea unui tanar indian, fiu de brahman, plasata in timpul vietii lui Gautama Buddha, in timp ce acesta isi propovaduia invaturile. Cartea a fost publicata in 1922,si a constituit un roman ilustrativ pentru interesul lui Hesse in studierea budismului. Finetea si calitatea lirica a prozei lui se regasesc si în versurile pline de melancolie din Gedichte (Poeme) (1922) si Trost der Nacht (1929). Eseurile sale sunt adunate în Betrachtungen (1928) si Krieg und Frieden (Daca razboiul va continua) (1946). În 1946 îi este decernat Premiul Nobel pentru Literatura pentru lucrarea „Jocul cu margele de sticla”.
Jocul cu margele de sticla
Autor(i):
Editura: RAO GRUP EDITORIAL - 2009
  • promoție
Jocul cu margele de sticla. Prezentare - Jocul cu margele de sticla. ,, Daca Jocul cu margele de sticla aduna intr-un punct de altitudine maxima toate liniile directoare ale operei lui Hesse, asa » ...mai mult
26,25 lei
PRP: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
alertă stoc
Created in 0.0998 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.