Antonescu - Hitler, Caucazul si Crimeea

PRP: 37,57 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,81 lei
Diferență: 3,76 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 1998
Categoria: Personalitati

DESCRIERE

Cartea autorului Vladimir Zodian „Antonescu - Hitler, Caucazul si Crimeea" de la editura PAIDEIA

Un grup de istorici militari readuc in actualitate rivalitatea dintre Rusia si Ucraina asupra peninsulei Crimeea, cea care nu a fost crutata de flacarile celui de-al doilea Razboi Mondial. Subiectul razboiului din Est intre anii 1941 si 1944 a fost practic interzis, asa ca referirile autorilor la aceasta perioada sunt incitante si binevenite.

Peninsula Crimeea, readusa in actualitate de rivalitatea dintre Rusia si Ucraina de dupa prabusirea comunismului si a blocului sovietic, merita o atentie particulara din partea publicului cititor din tara noastra. Aceasta atentie se justifica din cel putin doua motive: indelungata sa traditie istorica cuprinzand evenimente ce au avut atingere cu trecutul romanilor, ce nu trebuie ignorata si posibilitatile realmente neingradite de investigare pe care le ofera perioada de dupa decembrie 1989 legate de reconstituirea razboiului purtat intre Germania, URSS si aliatii lor in estul Europei. Dupa cum se cunoaste, decenii de-a randul subiectul razboiului din Est din anii 1941–1944 („Cruciada impotriva Comunismului“) a fost practic interzis, referirile, fie ele si fragmentare la episoadele sale, fiind drastic sanctionate. Pe de alta parte, sute de mii de ostasi, subofiteri, ofiteri si generali vinovati ca si-au servit drapelul in Rasarit, inclusiv in Kuban si Crimeea, au avut de suferit pedepse, de cele mai multe ori nedrepte, au facut ani grei de lagar si inchisoare; lor li s-au confiscat bunurile si au fost privati de drepturi civile si politice. Cel putin astazi, acesti bravi barbati merita o repunere in drepturi, macar si prin intermediul acestei lucrari.


Autor: Jipa Rotaru, Vladimir Zodian, Leonida Moise, Teofil Oroian
Anul publicarii; 1998
Format;145 x 200 mm
Nr. pagini; 232
Colectia; Stiinte - Seria Istorie

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1513 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.