Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift (Colectia Piticul cu povesti)
DESCRIERE
Cartea autorului Jonathan Swift „Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift (Colectia Piticul cu povesti)" de la editura ANDREAS
Ilustratii liniare de arta.
Contine:
Partea intai - Gulliver in Tara Piticilor
Partea a doua - Gulliver in Tara Uriasilor
Partea a treia - In Laputa, Balinbarb, Glub-Dub-Drib, Luggnagg si Japonia
Partea a patra - In Tara Cailor Vorbitori
"Calatoriile lui Gulliver" (1735), cu titlul complet "Calatorii in mai multe tari indepartate ale lumii" (Travels into Several Remote Nations of the World), sub semnatura medicului de corabie imaginar Lemuel Gulliver, este un roman fantezist in patru parti, aspra satira la adresa societatii engleze din acel timp. In aceasta opera sunt descrise aventurile naivului Gulliver (in engleza: gullible = credul) in timpul calatoriilor in tara piticilor "Lilliput", in tara uriasilor "Brobdingnag", precum si pe insula zburatoare "Laputa", ai carei locuitori, interesati numai de probleme stiintifice, au pierdut complet simtul realitatii. Cartea a patra - in fine - il conduce pe erou in tara cailor "Houyhnhnms", fiinte intelepte si cu mult bun simt, spre deosebire de "Yahoo", un fel de oameni-maimuta, fiinte brutale si arierate mintal.
In aceasta opera, Swift satirizeaza vanitatea si ipocrizia contemporanilor sai, sistemul judiciar, mecanismele puterii si tendintele razboinice, cum le cunoscuse in societatea si in special in viata politica engleza. Asa, de exemplu, vistiernicul din Lilliput este o prefigurare caricaturizata a politicianului Robert Walpole. In ultimele doua carti este ridiculizat pozitivismul, in plina dezvoltare in timpul secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea.
Editorul cartii originale a publicat prima editie in 1726 cu numeroase modificari aduse textului original, temandu-se ca anumiti cititori ar fi fost ofensati de unele pasaje ale povestirii. O versiune integrala apare in anul 1735. Opera este pe nedrept considerata de unii, chiar si in zilele noastre, drept "literatura pentru copii", in realitate este vorba de una din cele mai semnificative creatii ale literaturii engleze din perioada de inceput a iluminismului european.
Jonathan "Isaac Bickerstaff" Swift a trait in perioada: 30. 11. 1667 – 19. 10. 1745 la Dublin, Irlanda.
Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2017
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 28,80 leiPRP: 36,00 lei
- 29,93 leiPRP: 39,90 lei
- 29,93 leiPRP: 39,90 lei
OPINIA CITITORILOR