Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace. Audiobook

PRP: 94,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 75,20 lei
Diferență: 18,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Categoria: Motivational

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Stephen R. Covey „Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace. Audiobook" de la editura ACT SI POLITON

Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace (The 7 habits of highly effective people), audiobook de dezvoltare personala disponibil in limba romana sub format CD-MP3, la editura ACT si Politon, vine cu o abordare diferita asupra eficientei si a obtinerii rezultatelor dorite prin adoptarea unor principii pe care Stephen R. Covey le considera universal valabile. Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, in lectura actorului Nae Alexandru, prezinta initial conceptul schimbarii de paradigma si ajuta cititorii sa inteleaga ca exista perspective diferite pe care oamenii le adopta pentru a observa aceleasi lucruri. Pe durata a 16 ore si 20 de minute veti afla ca cele 7 obisnuinte sunt: fii proactiv!, porneste la drum cu finalul in minte, prioritizeaza eficient, gandeste in termeni de win-win, incearca sa fii inteles si apoi sa intelegi, cauta sinergiile si ascute fierastraul.

Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, arata tehnicile de schimbare a paradigmei pentru a interioriza aceste obiceiuri. Paradigma este modul in care un individ percepe ceva, iar Covey spune ca inainte de a face schimbari este necesar sa ne concentram pe atitudinile si comportamentele individuale. Punctul de concentrare al audiobookului este obtinerea eficientei personale si interpersonale. Autorul este de parere ca victoriile private preced victoriile publice si ca este necesar sa ne tinem de promisiunile pe care ni le facem noua inainte de a face promisiuni celorlalti. Primele trei obisnuinte se refera la propria persoana. Obiceiurile 4, 5, 6 se refera la munca de echipa, cooperare si comunicare. Aceste obiceiuri se refera la transformarea unei persoane de la dependenta, la independenta si apoi interdependenta. Al saptelea principiu se refera la continua dezvoltare si devenire a individului.

Lumea s-a schimbat dramatic din 1989 si pana acum, de cand a fost publicata pentru prima oara cartea Cele 7 Obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace. Viata este mai complexa, mai stresanta si mai solicitanta. Am trecut de la Era Industriala la Era Lucratorului cu informatii/cunostinte, cu toate consecintele ei profunde.
Tehnica nu este totul

Audiobookul Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, pune accentul mai degraba pe construirea caracterului, decat pe obtinerea succesului.

Ne confruntam cu provocari si probleme in vietile noastre personale, in familiile si in organizatiile noastre, de neimaginat in urma cu zece sau douazeci de ani. Aceste provocari nu sunt doar de un tip nou sau de o alta amploare, ci au o natura diferita in ansamblul lor.

„Aceste schimbari tumultoase din societate si modificarile rasunatoare de pe piata globala digitalizata dau nastere unei intrebari foarte importante – una care-mi este adresata destul de des: Mai sunt relevante astazi cele 7 Obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficiente? Si, pana la urma: Vor fi ele relevante peste zece, douazeci, cincizeci, o suta de ani? Raspunsul meu este acesta: cu cat schimbarea este mai mare si provocarile noastre mai dificile, cu atat devin mai relevante obisnuintele. Motivul: problemele si suferinta noastra sunt universale si in crestere, iar solutiile la probleme sunt si vor fi intotdeauna bazate pe principii universale, eterne, evidente de la sine, comune fiecarei societati ce a dainuit si a prosperat de-a lungul istoriei. Nu le-am inventat eu si nu imi asum niciun merit pentru ele. Doar le-am identificat si le-am organizat intr-un cadru secvential.” Stephen R. Covey

Succesul a devenit mai mult o functie a personalitatii, a imaginii publice, a comportamentelor, abilitatilor si tehnicilor care intretin procesele interactiunilor umane, insa nu putem reusi, daca in mod fundamental, caracterul nostru este defectuos. Discursul tinut de Stephen R. Covey la Wharton School, University of Pennsylvania poate fi urmarit AICI.
Perceptiile si paradigmele

In Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, Stephen R. Covey prezinta un exercitiu de observare a unei imagini. Oameni diferiti, perceptii diferite. Argumentele au venit si de o parte si de alta a subiectilor, fiecare persoana fiind sigura de ceea ce vede. Este vorba despre o fotografie unde unii oameni vedeau o femeie tanara, iar altii vedeau o femeie in varsta.

Cuvantul paradigma vine din greaca. La origine a fost un termen stiintific, iar astazi este folosit in mod obisnuit cu sensul de model, teorie, perceptie, presupunere sau cadru de referinta. In sens mai general, este felul in care noi vedem lumea – nu din punctul de vedere al simtului nostru vizual, ci din punctul de vedere al perceperii, intelegerii, interpretarii. Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace explica termenul de schimbare de paradigma. Acesta a fost introdus de Thomas Kuhn in influenta sa carte de referinta, The Structure of Scientific Revolutions (Structura revolutiilor stiintifice). Kuhn arata cum aproape fiecare descoperire semnificativa din domeniul demersurilor stiintifice este, mai intai, o rupere de traditii, de modurile vechi de gandire, de vechile paradigme.

Fie ca ne duc in directii pozitive ori negative, fie ca sunt instantanee sau evolutive, schimbarile de paradigma ne duc de la un mod de a vedea lumea la altul. Puterea unei schimbari de paradigma este puterea esentiala a unei schimbari cuantice.

Devine evident ca daca vrem sa facem schimbari relativ mici in vietile noastre, poate ne putem concentra, in mod adecvat, asupra atitudinilor si comportamentelor noastre. Dar daca vrem sa facem schimbari semnificative, cuantice, trebuie sa lucram asupra paradigmelor noastre fundamentale.

„Una dintre cele mai profunde invataturi din viata mea este aceasta: daca doresti sa-ti realizezi cele mai inalte aspiratii si sa-ti depasesti cele mai mari provocari, identifica si aplica principiul sau legea naturala care guverneaza rezultatele pe care le urmaresti.” Stephen R. Covey

Principiile nu sunt practici! Principiile corectitudinii, integritatii, onestitatii sau ale demnitatii umane, nu sunt idei ezoterice. Ele exista, de fapt, in toate fiintele umane, indiferent de conditionarea sociala si de loialitatea fata de ele, desi pot fi scufundate sau amortite de astfel de conditii sau lipsa de loialitate.

In timp ce practicile sunt specifice pentru situatii, principiile sunt adevaruri profunde, fundamentale, care au o aplicabilitate universala.

Natura noastra de baza presupune sa actionam, nu sa se actioneze asupra noastra. A lua initiativa inseamna sa recunoastem responsabilitatea de a face lucrurile sa se intample.

Audiobookul Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, ne vorbeste despre felul in care aplicam un principiu. Acesta va varia foarte mult si va fi determinat de puterile, creativitatea si talentele noastre unice, dar in cele din urma, succesul in orice intreprindere deriva intotdeauna din a actiona in armonie cu principiile de care este legat acesta.

Cand vrem cu adevarat sa ne imbunatatim situatia, putem lucra la singurul aspect asupra caruia avem control – noi insine. Putem sa ne oprim in a incerca sa ii modelam pe ceilalti si sa lucram la propriile slabiciuni. Comportamentul este guvernat de principii. Faptul ca le respectam si traim in armonie cu ele, aduce consecinte pozitive, iar faptul ca le incalcam, aduce consecinte negative. Multi oameni nu gandesc asa, cel putin la nivel constient. De fapt, vom descoperi intr-o masura tot mai mare ca solutiile bazate pe principii sunt intr-un contrast puternic cu practicile si modurile de gandire comune din cultura noastra populara.
Incepe cu finalul in minte

Sa incepem cu finalul in minte inseamna sa avem o viziune clara asupra destinatiei noastre. Pentru toate lucrurile exista o creatie mentala si una fizica. Spre exemplu, constructia unei case incepe cu proiectarea acesteia, cu elaborarea planurilor si apoi cu constructia propriu-zisa. A incepe cu finalul in minte este conform cu principiul ca toate lucrurile sunt create de doua ori. Audiobookul Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, ne pune in tema cu relatia pe care trebuie sa o stabilim intre creatia primara (mentala) si cea secundara(fizica).

Desi ne dorim lucruri si de cele mai multe ori ni le dorim acum, trebuie sa ne dezvoltam mintile si sa investim in permanenta in dezvoltarea competentelor noastre si sa le ascutim, evitand ca acestea sa se invecheasca.

Acest audiobook vine si in ajutorul acelora care obisnuiesc sa invinuiasca pe oricine pentru problemele personale. Poate ca a da vina pe oricine si orice altceva pentru problemele si provocarile noastre este posibil sa fie normal si sa ofere o usurare de moment pentru suferinta noastra, insa ne si inlantuie de aceste probleme.

„Copiii invinuirii sunt cinismul si lipsa de speranta.”

Succesul nu inseamna sa avem lucruri, ci sa avem stapanirea, sa avem victoria asupra propriului sine. Acesta victorie poate fi dobandita mai simplu, cu ajutorul unei declaratii, numita declaratia misiunii personale, care contine un set de reguli individuale de la care nu trebuie sa ne abatem. Dupa ce vom avea victoria asupra sinelui, victoria privata, apoi vom cauta sa avem victoria publica. Conform maximei arhitecturale, forma urmeaza functia.

Victoria publica inseamna lucru impreuna, comunicare impreuna, sa facem sa se intample lucrurile impreuna, lucruri pe care aceiasi oameni nu ar fi putut sa le faca posibile lucrand independent.

Tehnicile si competentele care au importanta in cadrul interactiunilor umane sunt cele care decurg aproape firesc dintr-un caracter cu adevarat independent. Locul de unde incepem sa construim orice relatie se afla in interiorul nostru, inauntrul Cercului nostru de influenta, din propriul nostru caracter.
Oamenii sunt eficace, lucrurile sunt eficiente

Nu ne putem gandi la oameni in termeni de eficienta. Explicatia o gasim in Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace.

Gandim eficacitatea cu oamenii si eficienta cu lucrurile.

„Am incercat sa fiu eficient cu o persoana dezagreabila cu care eram in dezacord, dar pur si simplu nu functioneaza. Am incercat sa ii ofer zece minute de timp de calitate unui copil sau unui angajat, pentru a rezolva o problema, doar ca sa descopar ca o astfel de eficienta creeaza noi probleme si rareori rezolva preocuparile cele mai profunde”.

Tot ceea ce realizam este prin intermediul delegarii – fie a timpului, fie a altor oameni. Daca delegam timpul, gandim eficienta. Daca delegam alti oameni, gandim eficacitatea.

Increderea este cea mai inalta forma de motivatie umana. Aceasta necesita timp, scoate la iveala tot ce este mai bun din oameni.
Contul bancar emotional

O alta idee prezentata in audiobook, este Contul Bancar Emotional. Acesta este o metafora care descrie volumul de incredere ce a fost acumulat intr-o relatie. Este sentimentul de siguranta pe care il avem cu o alta fiinta umana. Atunci cand nivelul increderii din cont este mare, relationarea este usoara, instantanee si eficienta. Depunerile facute in acest cont trebuie sa mentina o rezerva mare de incredere. Cele mai constante relatii, precum casnicia spre exemplu, necesita cele mai constante depuneri.

Cele 6 depuneri majore:

Intelegerea persoanei
Grija fata de lucrurile marunte
Pastrarea angajamentelor
Clarificarea asteptarilor
Demonstrarea integritatii personale
A-ti cere scuze cu sinceritate atunci cand faci o retragere


Castig/Castigi nu este o tehnica. Este o filozofie completa a interactiunii umane. De fapt, este una dintre cele sase paradigme ale interactiunii. Paradigmele alternative sunt Castig/Pierzi, Pierd/Castigi, Pierd/Pierzi, si Castig/Castigi sau Nu ne invoim. Stephen R. Covey explica rolul acestor paradigme prin exemple de zi cu zi pe care le putem asimila usor.

O relatie in care conturile bancare sunt pline si ambele parti sunt profund angajate fata de paradiga Castig/Castigi este rampa de lansare ideala pentru o sinergie extraordinara.

Jim Collins: „L-am intalnit prima oara pe Stephen Covey in 2001, cand mi-a cerut sa ne vedem pentru a discuta niste idei. Dupa o intampinare calduroasa – strangerea lui de mana invaluitoare s-a simtit ca pielea confortabila a unei manusi de softball pe care ai purtat-o de mii de ori – ne-am angajat intr-o conversatie care a durat doua ore. Stephen a inceput prin a pune intrebari, o multime de intrebari. Iata asezat aici un profesor de exceptie, unul dintre cei mai influenti ganditori ai momentului, iar el voia sa invete de la cineva care era cu 25 de ani mai tanar decat el.”

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0999 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.