Cele trei Rome. Evolutia istorico-politica si cultural-bisericeasca a unui concept

PRP: 48,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 41,28 lei
Diferență: 6,72 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Cartea Pr. Lect. Dr. Adrian Ignat nu este numai prezentarea istorica a trei dintre cele mai importante cetati din intreaga istorie a lumii, ci si prezentarea a trei repere teologice pentru istoria bimilenara a religiei crestine, cu puternice implicatii asupra intregii vieti sociale si politice din Orient si Occident. Roma, Constantinopolul si Moscova sunt trei cetati ce au dorit sa materializeze ideea cetatii lui Dumnezeu pe acest pamant. In ciuda acestei dorinte determinata de multe ori de mandria omeneasca a diverselor personalitati din istoria lor, ele nu au ajuns niciodata sa se realizeze pe deplin, devenind numai o imagine palida sau trista, pur omeneasca, a Ierusalimului ceresc. Revendicand primatul spiritual si temporal, Roma  cetatea eterna a vechiului Imperiului roman, resedinta pontifilor, locul unde au murit doi dintre Apostolii Mantuitorului Hristos, Sfintii Apostoli Petru si Pavel  s-a erijat in conducatorul intregii crestinatati si in cetatea eterna a lui Dumnezeu. Intemeiat de imparatul Constantin cel Mare (330), la intretaierea a doua continente  Europa si Asia -, Constantinopolul,„Roma cea noua”, a reprezentat pentru aproximativ inca o mie de ani de la momentul caderii Romei (476) sub barbari, nu numai capitala Imperiului roman, devenit bizantin prin sinteza greco-latina a culturii si spiritualitatii, ci si orasul Sfintei Fecioare Maria si„orasul de Dumnezeu pazit”, capitala teologica a intregii crestinatati rasaritene. Moscova, cea de-a Treia Roma, aparuta dupa momentul caderii Constantinopolului (1453), s-a manifestat mai mult in constiinta populara ruseasca si in scrierile unor mari teologi rusi, fara sa ajunga vreodata sa se maturizeze si, implicit, sa se manifeste pe masura. In ciuda tuturor diferentelor si asemanarilor dintre cele trei cetati, ele reprezinta numai„trei popasuri istorice cu influente majore asupra evolutiei istorice a intregii Biserici crestine”.


Despre autor:

Pr. Lect. dr. Ignat Adrian

Absolvent al cursurilor de Master of Arts in Theological Studies la Austin Theological Presbyterian Seminary (USA);

Doctor al Facultatii de Stiinte Umaniste, Specializarea Istorie, Universitatea Valahia din Targoviste;

Doctor al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii„Lucian Blaga” Sibiu (Magna cum laude);

A publicat articole si studii de specialitate, participand la diverse simpozioane si conferinte;

Lector titular la Facultatea de Teologie Targoviste la disciplinele Istoria Bisericii Universale si Istoria Bisericii Ortodoxe Romane.

Autor: Pr. Lect. dr. Ignat Adrian
Anul publicarii: 2012
Nr. pagini: 451

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0831 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.