China - Traditii si cultura

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 52,80 lei
Diferență: 7,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

In primavara anului 1275, un vant tarziu a spulberat ultimele ramasite ale frigului in Dadu (acum Beijing), capitala Dinastiei Yuan. Porumbeii se roteau cu eleganta in lumina soarelui si vantul le ducea mesajul in maiestuosul palat. China - traditii si cultura - Su Shuyang
In palat, Kublai Khan se intalnea cu negustorul venetian Niccolo Polo, fratele acestuia Matteo si fiul sau in varsta de 21 de ani, Marco Polo (1254-1324). Le luase patru ani sa ajunga din tara lor natala si pana aici. Kublai Khan avea motivele sale sa fi e interesat de negustorii veniti din Italia. Tanarul Marco Polo, mai ales, se afla in admiratia imparatului mongol. De altfel, el i-a numit pe cei trei negustori ca functionari oficiali straini. Marco Polo si-a indeplinit misiunea invatand mongola si chineza in scurt timp. In afara de misiunile pe care le avea de rezolvat in mod obisnuit in Dadu, Marco Polo inspecta adesea diverse provincii servind chiar pe post de trimis in strainatate. Se spune ca fusese numit guvernator la Yangzhou. Yangzhou era deopotriva metropola si punct terminus pentru transportul pe uscat si pe apa. Viata urbana agitata de aici, se pare ca i-a mers la suflet. Astazi, oamenii plini de recunostinta din Yangzhou au ridicat un monument dedicat lui Marco Polo in Templul Tianning.
Marco Polo impreuna cu tatal si unchiul sau au petrecut 17 ani in China. In anul 1292 au avut, in cele din urma, sansa de a se intoarce acasa, primind ordin sa o insoteasca pe mare pe printesa mongola Kukachin, care urma sa se marite cu un han persan (Ilhan, succesorul lui Hulagu). Trei ani mai tarziu (1295), Marco Polo se inapoia in Venetia. Comorile pe care negustorul in varsta de 41 de ani le adusese din China l-au transformat intr-un bogatas de notorietate in orasul sau natal.
In anul 1298, Marco Polo a participat la razboiul purtat de Venetia impotriva orasului rival in negot, Genova, insa a fost invins si intemnitat de genovezi. In timpul detentiei a rememorat experienta din China, dictandu-i toate intamplarile lui Rusticiano, prietenul sau din inchisoare.
Lucrarea a devenit capodopera cunoscuta sub numele de„Minunile Lumii” sau„Calatoriile lui Marco Polo”.
Aceasta mare opera, conceputa in inchisoare, s-a raspandit in intreaga Italie in doar cateva luni si a fost rapid tradusa in diferite limbi straine, ceea ce a dus la cresterea interesului europenilor pentru Est, in special pentru China. Dupa ce a citit aceasta carte, Columb s-a pregatit cu tot ce avea nevoie pentru marea calatorie catre China si India in anul 1492, purtand cu el scrisori de recomandare din partea regelui Spaniei, adresate imparatului Chinei. Dar Columb a ajuns, din intamplare, in America. El nu a putut accepta adevarul ca gresise destinatia si a sustinut pana si-a dat ultima suflare ca tarmul pe care a pus piciorul era India si ca insula Cuba, pe care a acostat, era Japonia. Iata cum acest calator ratacit a descoperit Lumea Noua fara voia lui, dar inspirat Marco Polo.

Marco Polo a fost primul european care a calatorit spre Est iar in urma lui au ramas documente importante. El a fost primul care a dezvaluit in mod delicat Estul, in special China, prezentand stilul si trasaturile Marelui Imperiu Yuan, ceea ce a provocat entuziasmul nesfarsit al vesticilor pentru explorarea farmecului Chinei.
De-a lungul timpului, China, o tara saraca de altfel, a muncit cu discretie. Intreaga lume ii auzea salutarile cordiale si ii observa progresul. Lumea isi dorea o mai buna intelegere asupra Chinei, chiar una mai profunda, mai cuprinzatoare si mai clara decat cea oferita de Marco Polo.
Ce fel de tara este China? Cum arata drumul pe care l-a strabatut ea pana acum? Care este stravechea ei civilizatie?
Dragi prieteni, dupa ce veti citi cartea de fata, veti gasi, sper, toate raspunsurile la aceste intrebari. Puteti calatori in China descoperind o lume cu totul si cu totul noua, ce se desprinde aievea din randurile ce vor urma.


Anul aparitiei: 2011 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
China - Traditii si cultura

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1671 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.