Colorand graul. Editie Bilingva (romana / engleza)

PRP: 76,97 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 65,42 lei
Diferență: 11,55 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 9789731984711
Format: Arta
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Cosmin Nasui „Colorand graul. Editie Bilingva (romana / engleza)" de la editura VELLANT

Colorand griul/Colouring the grey cuprinde in 240 de pagini bogat ilustrate lucrarile a sapte artisti vizuali romani care si-au lasat amprenta asupra evolutiei artei contemporane din Romania ultimilor cinci ani. Insotind un proiect selectat in cadrul Bienalei Internationale de Arta Contemporana de la Moscova din 2011, albumul este o lectura obligatorie pentru toti cei interesati de tendintele artei romanesti actuale si de modul in care acestea sunt asimilate de scena artistica internationala. Volumul - aparut in format bilingv RO/EN - contine conceptul proiectului curatorial si sapte studii dedicate operelor artistilor, alaturi de o selectie a corespondentei dedicate alcatuirii proiectului si de o sectiune de scurte biografii. Cartea ofera o generoasa inventariere a operelor celor sapte artisti romani contemporani, fiind ilustrata cu peste 350 de reproduceri color.
Colorand griul/Colouring the grey este rezultatul a cinci ani de cautare, documentare, monitorizare si promovare a celui de-al doilea val de artisti contemporani emergenti din Romania, asa cum ii numeste curatorul proiectului, Cosmin Nasui, in prezentarea volumului. Pornind de la succesul scolii realiste a griurilor din Europa de Est, proiectul isi propune sa inventarieze, sa comenteze si sa puna in context opera a sapte artisti contemporani romani care au abordat griul in lucrarile lor: Ana Maria Micu, Dragos Burlacu, Francisc Chiuariu, Catalin Petrisor, Bogdan Rata, Aurel Tar, Bela Zoltan.
Griul poate fi considerat o caracteristica a artei contemporane romanesti, precum si o culoare de tranzitie de la comunism la capitalism, o stare de spirit dominata de confuzie, un simbol al intregii societati, in cautarea identitatii. Aceasta preferinta denota o alegere justificata in contextul in care arta contemporana are si un rol antropologic, devenind astfel un rezervor de amintiri, o arhiva si un refugiu prin care istoria vorbeste si artistii se implica activ in societate.
Proiectul Colorand griul - Al doilea val de artisti contemporani emergenti romani (,, Colouring the Grey. Second wave of Romanian contemporary emerging artists\\") a fost selectat in cadrul sectiunii Special Programs a celei de-a patra editii a Bienalei Internationale de Arta Contemporana de la Moscova (22. 09-30. 10. 2011), de catre curatorul Peter Weibel si comisarul Joseph Backstein.

Adresabilitate: pasionati de arta & cultura vizuala, jurnalisti culturali, curatori, galeriile de arta, studenti/profesori din domeniul artelor plastice etc.

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2244 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.