Contracte comerciale interne si internationale de Diana Gorun

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2017
Pagini: 230
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Cartea autorului „Contracte comerciale interne si internationale de Diana Gorun" de la editura PRO UNIVERSITARIA

Activitatea profesionistilor – comercianti presupune o multitudine de relatii contractuale incheiate atat cu parteneri autohtoni, cat si cu parteneri straini, pe piata romaneasca sau pe terte piete. Aceste relatii contractuale sunt guvernate de dispozitiile Codului civil roman ori a legilor speciale, precum si de cele europene, pe de o parte, ori de dispozitiile legilor alese de parti, legi cu care contractul are cel putin un punct de legatura, sau a conventiilor internationale ori a legilor-tip pe care partile au convenit sa le aplice.

In ceea ce priveste legea romana, renuntarea la dualismul drept civil-drept comercial prin noua reglementare a Codului civil a condus la eliminarea particularitatilor obligatiilor comerciale. Astfel, contractelor incheiate de profesionistii - comercianti le sunt aplicabile regulile specifice stabilite pentru fiecare contract reglementat, prevazute de Codul civil (art. 1650-2278) ori de legi speciale (O. G. nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing; O. G. 52/1997 privind regimul juridic al francizei etc.), precum si regulile generale privind contractele prevazute de Codul civil (art. 1166-1323, 1469-1565). In cazul in care partile incheie contracte nereglementate de lege, acestora li se aplica regulile generale privind contractele, iar daca acestea nu sunt indestulatoare, regulile speciale privitoare la contractul cu care se aseamana cel mai mult.

In virtutea art. 1169 NCC, partile sunt libere sa incheie orice contracte si sa determine continutul acestora, in limitele impuse de lege, de ordinea publica si de bunele moravuri. In principiu, regulile stabilite de legiuitor sunt supletive, partile putand deroga de la acestea. Cu toate acestea, unele reguli sunt instituite in ideea de a proteja interesele partilor ori pe cele alte tertilor, fapt pentru care au caracter imperativ. Mai mult, o serie de norme imperative incidente activitatii comerciale urmaresc protectia consumatorilor si a liberei concurente, fapt pentru care se poate vorbi de un recul al libertatii contractuale. In capitolele urmatoare vor prezenta regulile generale privind formarea si executarea contractelor, precum si principalele contracte intalnite in activitatea comerciala. In ceea ce priveste contractele comerciale internationale, caracterizate de comercialitate si internationalitate, o atentie deosebita o vom acorda legii aplicabile acestora.

Nr. de pagini: 230
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.