Cornel Dimovici, Vremea tradarilor

PRP: 17,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,96 lei
Diferență: 2,04 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Medicul Cornel Dimovici „a ales libertatea” ramanand in Occident pe la inceputul anilor ’70. Apucase inainte sa publice cateva proze in revista „Vatra” si in ziarul romanesc din judetul Covasna. Dupa ’90, a publicat volume, de proza si de versuri, „bine primite de critica literara si de publicul cititor”.


Romanul „Vremea tradarilor” (aproape de prisos de remarcat cat de inspirat este titlul) are unele caracteristici ale literaturii scrise in exil, printre care o anumita detasare de „zona operationala”, combinata, oarecum paradoxal, cu o vehementa a memoriei, cu o neampacare cu ororile petrecute sub comunism. Incestul petrecut in roman este unul real, dar datorat sistemului, care a frant sau a distrus milioane si milioane de destine, dar exista, fara indoiala, si un „incest” politic si social, prin care fiinta umana si minima ei demnitate, au fost violate „legal”, disproportia dintre individ si angrenajul puternic si infernal al sistemului neputand fi pusa intr-o ecuatie.


Cartea lui Dimovici e incitanta. Viziunea lui e concreta, cu personaje vii si autentice, uneori realizate doar din cateva tuse. Dimovici reuseste sa ne prezinte o lume mult mai nuantata decat se crede indeobste astazi si in care aspiratiile erau indreptate aproape in totalitate spre umanizarea ei.


Schimbarile radicale nu erau posibile deoarece comunismul ca si sistem a cazut doar atunci cand au decis mai marii lumii. Si tot din romanul lui Dimovici reiese clar ca sub comunism, Binele si Raul se cantareau cu alte unitati de masura.

„Vremea tradarilor” contine numeroase pagini admirabil scrise, are un ritm alert, iar cititorii de astazi ar avea reale satisfactii daca aceasta carte le va ajunge in mana.


Anul aparitiei:  2010
Numar pagini: 240
Format: 15x21

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2033 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.