Coroana in societatea romaneasca. De la 10 mai 2012 la 10 mai 2013

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,50 lei
Diferență: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Volumul prezinta cronologic, sub forma unui jurnal cotidian, principalele activitati ale Casei Regale a Romaniei, prin intermediul membrilor Familiei Regale, in decursul anului marcat de cele doua date de 10 mai. El isi propune sa fie primul dintr-o serie de asemenea cronici bogat ilustrate cu fotografii, care sa informeze publicul cititor din Romania despre semnificatia diferitelor momente din viata Regelui Mihai I, a Reginei Ana, a Principesei Mostenitoare Margareta, a Principelui Radu si a Principelui Nicolae in actualitatea romaneasca imediata: evenimentele si ceremoniile de familie, participarea la evenimentele si ceremoniile din viata altor Familii Regale europene, vizitele intreprinse in numele Statului roman, participarea la evenimente culturale interne, decernarea decoratiilor regale, acordarea Inaltului Patronaj unor institutii cu preocupari sociale si culturale etc.

    Informatiile de ordin cronologic sunt imbogatite cu scurte prezentari ale unor persoane si obiecte legate de Familia Regala: Furnizorii Regali, Camerata Regala, Corul Regal, Decoratiile Regale, diversele asociatii din Romania care sprijina activitatile Casei Regale, Trenul Regal, precum si ale unor notiuni legate de viata monarhiilor in general: Ordinele cavaleresti si dinastice, Imnul Regal britanic etc.

    Sunt citate, integral sau partial, discursurile tinute de Regele Mihai I al Romaniei, de Principesa Mostenitoare Margareta si de Principele Radu cu diversele ocazii prilejuite de participarile acestora la evenimentele mentionate in volum, din tara si din strainatate.

    Figureaza in carte si prezentari ale celorlalte volume din seria publicata de editura Curtea Veche Publishing: Masinile Regelui, Avioanele Regelui, Ana. Portretul Reginei.



JOI, ORA 8, INTRAREA ROMANESTI IN FATA PALATULUI EUSABETh. Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei da startul Ma ratonului Regal 2012. Este o zi superba, calda, fara nori, numai buna pentru o alergare de dimineata! Evenimentul, organizat de Asociatia"Corporeanima", cu sprijinul Casei Regale a Romaniei, se bucura de o participare numeroasa, interna si internationala, din partea celor care, chiar daca nu sunt nici profesionisti ai alergarii, si nici monarhisti in suflet, sunt fericiti sa profite de aceasta zi pentru a face sport pe marile bulevarde ale Bucurestiu lui si pentru a arata ca 1 O Mai se poate sarbatori in multe mo duri - adica de fiecare asa cum se simte mai bine. Mai tarziu, la ora 15, premiantii primesc medalii, atat cei mai buni, cat si cei mai tineri, dar si cei mai in varsta, pentru ca nu este vorba atat de competitie, cat de bucuria participarii. Ei primesc medaliile de la Principesa Mostenitoare, care le este gazda si unor mari nume ale elitei sportive, precum Gabriela Szabo si Cristian Topescu.

ORA II:30, CALEA VICTORIEI, PIATA PALATULUI REGAL. Majestatea Sa Regele Mihai 1 al Romaniei depune flori la statuia ecvestra a Regelui Carol 1 din Piata Palatului Regal, alaturi de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu. Este un eveniment inceput odata cu ridicarea, din nou, a sta tuii lui Carol 1 pe locul sau de odinioara, ca simbol cultural si identitar al Bucurestilor. Nu este, insa, o depunere de coroane. Astazi nu comemoram nimic, ci sarbatorim. Sarbatorim in trarea lui Carol in Bucuresti, Independenta si Regatul, si mai sarbatorim recladi rea acestui loc simbolic al tarii, care imbina rolul statal al Coroanei (Palatul Regal) cu cel social si cultu ral (Fundatiunea Universitara"Carol!" - Biblioteca Centrala Universitara). La eveniment sunt prezente sute de persoane, unele dintre ele monarhisti infocati, altele doar vizitatori ai Bucurestiului, care stiu ca este in curs o ceremonie simbolica.

ORA 17, GRADINA PALATULUI ELISABETA. Are loc a treia editie a Garden Parry-ului, la care participa peste 3 000 de invitati.



Gazdele sunt Majestatea Sa Regele Mihai, Principesa Moste nitoare si Principele Radu, care ii saluta de la balcon, in rasunetul ovatiilor si aplauzelor. Oaspetii sunt reprezentanti de seama ai tuturor comunitatilor din tara, dar si ai elitei ro manesti din strainatate. Sunt oameni de toate varstcle si din toate profesiile, politicieni si persoane cu totul apolitice, diplo mati romani si straini, sculptori, pictori, muzicieni, graflcieni, scriitori si poeti, oameni de stiinta si oameni de afaceri, medici, militari, studenti, elevi si profesori.

Ce au toti acestia in comun? Mai multe lucruri. In primul rand, toti au avut, in anul trecut, legatura cu Familia Regala, fie direct, fie indirect. Unii au participat la evenimente rega le, fiind eventual chiar oriorati de Majestatea Sa Regele cu o decoratie. Altii au ajutat la organizarea activitatilor regale din tara si din strainatate, sustinand astfel reprezentarea competen ta a Romaniei si a romanilor. Altii au participat la concursuri, precum Basmele Reginei Maria, sau la programele Fundatiei Principesei Mostenitoare, ori au sustinut si organizat aceste programe. Altii au primit membri ai Familiei Regale in urbea lor, fiind edili locali sau notabilitati ale oraselor si satelor. In fine, altii au avut pozitii publice care au demonstrat ata samentul lor fata de idealurile comune cu cele ale Familiei Regale - cresterea si dezvoltarea demna a tarii.

In al doilea rand, toti sunt dornici sa fie alaturi de Familia Regala la sarbatorirea zilei de 10 Mai si sa dea, prin prezenta lor, putere acestei zile, pentru ca ea sa redevina sarbatoarea noastra nationala. Si, in fine, dar la fel de important, toti se bucura de frumusetea momentului, care s-ar potrivi foarte bine unei Sarbatori nationale.

GARDEN PARTY

Evenimentul Garden Party este o traditie inceputa in anul 2010 la Palatul Elisabeta, pentru a marca ziua de 10 Mai ca sarbatoare nationala a Romaniei. Ca mod de organizare, el este inspirat de la Familia Regala a Marii Britanii. Acolo, Regina Elisabeta a II-a organizeaza anual mai multe astfel de evenimente, care sunt printre cele mai relaxate si informale dintre evenimentele Re gale. Astfel, se organizeaza cel putin trei Garden Parties la Palatul Buckingham, alaturi de una la Palatul Holyroodhouse din Edin burgh, Scotia, la care participa in total peste 30 000 de persoane. Cu o traditie de peste 100 de ani (primele au avut loc in anii 1860), la ele participa cetateni din toate categoriile sociale si profesio nale, nominalizati atat de Palat, cat si de institutiile statului, cum ar fi Guvernul, administratia publica, fortele armate, corpul diplomatic, organizatiile non-guvernamentale si asociatiile tematice. Insa invitatiile insele sunt trimise numai de Biroul Lordului Sambelan in numele Reginei. Regula traditionala spune ca invitatia Reginei este un Ordin, si neparticiparea trebuie bine motivata. In unii ani, exista si Garden Parties suplimentare, de exemplu pentru Asociatia Not Forgotten ("NU Sunt Uitati"), dedi cata veteranilor de razboi, sau cu ocazia aniversarilor Regale.

La Palatul Elisabeta, evenimentul este organizat de persona lul Familiei Regale, invitatiile fiind trimise de Seful Onorific al Casei Majestatii Sale in numele Regelui. Propunerile vin din par tea Familiei Regale direct, din partea personalului, precum si de la organizatiile afiliate acestora, precum Fundatia Principesei Mostenitoare sau organizatia"Amicii Regelui Mihai". Se trimit anual cateva mii de invitatii scrise, prin posta sau curier, ori pre zentate personal destinatarilor, iar anual participa peste 3 000 de persoane din intreaga tara.

Frumusetea si caracterul vesel al evenimentului sunt asigurate de Furnizorii Regali, care isi expun si ofera produsele lor in cor turi raspandite prin curtea Palatului, de Muzica Reprezentativa a Armatei, care incanta participantii cu marsuri vechi sau mo derne, dar confera si solemnitate momentului intrarii Familiei Regale, intonand Imnul Regal, si, nu in ultimul rand, de asocia tia"Traditia Militara", ai carei membri asigura straja Palatului in costume specifice perioadei Regatului. In unii ani, evenimente speciale precum survolul .Jacarilor Acrobati" adauga intensitate si emotie evenimentului.

Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 204
Format: 21,80× 21,80 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2533 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.