Cristian Pepino, Cartea de la Vama Veche

PRP: 27,94 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,19 lei
Diferență: 4,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Se nascusera in jurul lui 1950, astfel ca la 18-20 de ani au prins scurta perioada in care s-a trait, in Romania comunista, cu iluzia libertatii. Erau fara indoiala snobi, dar tocmai de aceea admirau cultura. Citeau The Doors of Perception de Aldous Huxley sau cartile lui Carlos Castaneda si voiau, cu ce aveau la indemana, sa traiasca experientele pomenite acolo. Baietii purtau parul lung, blugi de la pachet, din Occident, pe care-i frecau la genunchi ca sa se decoloreze, si camasi imprimate discret cu flori. Uneori isi desenau pe obraz„tatuaje“ cu carioca. Vara mergeau in gasca, baieti si fete, la Doi Mai, socotit in anii’60-’70 locul cel mai sic de pe litoral. Mai tarziu s-au mutat la Vama Veche. Multi dintre ei faceau nudism– o alta forma de libertate. Noaptea aprindeau cate un foc pe plaja si stateau in grup pana-n zori, band si cantand muzica folk…

Regizorul Cristian Pepino, care face parte din aceasta generatie, a pus in scena povestile pline de haz pe care le-a trait– sau le-a auzit– in vacantele petrecute succesiv la Doi Mai, Mamaia-sat si Vama Veche in anii’60,’70,’80 si chiar’90. Alaturi de Cristi si de Cristina Pepino, apar in aceste pagini, din generatia lor sau dintr-una mai veche, in roluri mai mari sau mai mici, personaje precum Silviu Purcarete, Antonio Albici, Cristi Hadji-Culea, Valeriu Moisescu, Tudor Florian, Lucian Giurghescu, George Banu, Nuni Anestin, Dinu Kivu, Alexandru Tocilescu, Vladimir Popescu-Deveselu, Decebal Scriba, Lache Hariton, François Pamfil, Vasile Gorduz, Anamaria Smigelschi, Ioana Craciunescu etc. Dincolo insa de oameni, locuri si intamplari, autorul evoca atmosfera speciala, seducatoare, a acelor vacante, o atmosfera pesemne imposibil de regasit astazi.

Nr. de pagini: 216
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1944 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.