Cum intelegem arta contemporana
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
In ultimii ani, in Romania si la Iasi arta in spatiul public a fost motiv de revolta a comunitatii si scandaluri care au capatat amploare nationala: amplasarea instalatiei lui Clemens Behr in fata Bisericii Trei Ierarhi (2018); degradarea si interventiile asupra soclului si ariei de protectie a Monumentului Independentei, unde travertinul a fost inlocuit cu ciment vopsit (2019); bustul lui Goga a fost amplasat fara aprobarea Comisiei Monumentelor de For Public, cateva exemple.
Acest volum este gandit pentru a putea prezenta publicului larg perspective diferite asupra artei contemporane si medierii ei, intr-un limbaj pe care ni l-am dorit accesibil, cu exemple de bune practici la nivel national si, cu ajutorul lectorilor din Franta si Germania invitati, la nivel european. Textele din volum pot fi de interes si studentilor si elevilor din cadrul invatamantului umanist, precum si celor care lucreaza in si cu institutii culturale, ONG-uri si alte tipuri de organizatii care deruleaza programe artistice sau care lucreaza cu artisti si comunitati diverse.
Cartea a aparut ca o incununare a unei serii de conferinte si cursuri intensive desfasurate la Iasi, in lunile septembrie si octombrie din 2024.?i cuprinde texte semnate de: Matei Bejenaru; Alice de Dinechin; Daria Ghiu; Erwin Kessler; Alexia Manzano; Diana Marincu; Cristian Nae; George Plesu; Corina ?uteu; Mihaela Tilinca.
George PLE?U (n. 1979) este manager cultural, licentiat in economie (UAIC) si istoria artei (UNAGE), si cu un masterat in managementul artelor si culturii (Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona). Dezvolta diverse proiecte culturale ca presedinte al Asociatiei Culturale AltIasi, iar in 2015 a infiintat la Iasi galeria de arta contemporana Borderline Art Space. Intre 2014-2018 a fost cadru didactic asociat al Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, unde a predat „Managementul institutiilor culturale” si alte subiecte pe aceeasi tema, iar in calitate de doctorand a predat „Management cultural” la Universitatea Nationala „George Enescu” din Iasi. Evaluator pentru diverse autoritati finantatoare (AFCN, Centrul de Proiecte Timisoara s.a.) din 2017. Publica articole pe teme de arta si cultura in diverse reviste si ziare: Suplimentul de cultura, Dilema, Observator Cultural, Ziarul de Iasi.
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
OPINIA CITITORILOR