Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea NCC. Editia 4 (Eugen Chelaru)

PRP: 79,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 68,71 lei
Diferență: 11,19 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Lucrarea, Drept civil. Drepturile reale principale. Editia 4, este singura de acest gen care analizeaza si problematica aplicarii legislatiei care contine masuri reparatorii pentru imobilele preluate de stat in timpul regimului comunist, in contextul intrarii in vigoare a Noului Cod civil.

Lucrarea respecta structura consacrata pentru cursurile universitare care trateaza materia drepturilor reale principale, fiind impartita in 11 capitole: Patrimoniul si drepturile patrimoniale; Dreptul de proprietate; Dreptul de proprietate publica; Dreptul de proprietate privata; Regimul juridic al bunurilor imobile proprietate privata; Modalitatile juridice ale dreptului de proprietate; Apararea dreptului de proprietate; Posesia; Dezmembramintele dreptului de proprietate; Modurile de dobandire a dreptului de proprietate si a altor drepturi reale; Publicitatea imobiliara. In cadrul fiecarui capitol o atentie deosebita a fost acordata prezentarii reglementarilor care introduc institutii juridice noi in materia drepturilor reale principale sau schimba configuratia celor deja existente. Dorim sa atragem atentia indeosebi asupra analizelor consacrate reglementarilor din Noul Cod civil care au ca obiect universalitatile juridice si universalitatile de fapt; patrimoniile de afectatiune; transferul intrapatrimonial; continutul dreptului de proprietate; limitele dreptului de proprietate; drepturile de preemptiune la instrainarea unor imobile; regimul juridic al proprietatii comune; posibilitatea conferita fiecarui coproprietar de a formula singur actiuni in justitie care au ca obiect bunul comun, inclusiv actiunea in revendicare; efectele posesiei; noua configuratie a dreptului de superficie; accesiunea imobiliara artificiala si efectul constitutiv de drepturi al inscrierilor in cartea funciara.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 520

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1742 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.