Drept constitutional. Teoria generala si institutii constitutionale. Editia 2 de Andra Puran

PRP: 74,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 64,41 lei
Diferență: 10,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 440
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Cartea autorului Andra Puran „Drept constitutional. Teoria generala si institutii constitutionale. Editia 2 de Andra Puran" de la editura C. H. BECK

Lucrarea abordeaza aspectele importante ale dreptului constitutional intr-o maniera de natura sa evidentieze locul si rolul Constitutiei in sistemul juridic roman, aparitia si evolutia Constitutiei in Romania, rolul Constitutiei in functionarea institutiilor statului, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale.


Pe langa elementele de baza care fac obiectul analizei intr-un curs de drept constitutional, lucrarea cuprinde si teme de interes major in contextul evolutiei reglementarilor interne si internationale cu impact asupra aplicarii prevederilor Constitutiei, precum: principiile constitutionale, analiza principiului proportionalitatii in cazul restrangerii exercitiului unor drepturi si libertati, dar si ca baza de structurare a continutului normativ al Constitutiei, suprematia Legii fundamentale in conditiile aplicarii principiului prioritatii Dreptului Uniunii Europene, modalitatile prevazute de lege pentru asigurarea suprematiei Constitutiei.

Despre editia 2

Editia 2 cuprinde, ca element de noutate, un capitol destinat analizei unor aspecte semnificative din jurisprudenta Curtii Constitutionale privind garantarea exercitarii drepturilor si libertatilor fundamentale. De asemenea, au fost inserate in lucrare ample referinte cu privire la ultimele decizii ale Curtii Constitutionale.

Cuvintele autorilor despre lucrare

Lucrarea este construita pe un algoritm interdisciplinar, in masura sa puna in valoare locul si rolul Constitutiei in sistemul social, statal si interstatal, dimensiunea istorica, evolutiva a Legii fundamentale, realitatile care conditioneaza sau determina continutul normativ al acesteia.
Pe langa elementele de analiza intalnite in mod obisnuit in cursurile universitare, sunt prezentate teme de interes major care reprezinta elemente de noutate in literatura de specialitate: problematica principiilor constitutionale, analiza principiului proportionalitatii in cazul restrangerii exercitiului unor drepturi si libertati, dar si ca baza de structurare a continutului normativ al Constitutiei; suprematia Legii fundamentale in contextul aplicarii principiului prioritatii Dreptului Uniunii Europene; rolul Curtii Constitutionale, al Parlamentului si al instantelor judecatoresti pentru suprematia Constitutiei. (…)
Cursul este destinat specialistilor in Dreptul constitutional, dar, in egala masura, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor in acest domeniu, precum si oricarei persoane interesate de complexitatea problematicii constitutionale, stiut fiind faptul ca „Legea fundamentala este asezamantul politic si juridic al unui stat democratic”.

Din cuprins

    dreptul constitutional ca ramura de drept
    izvoarele formale ale dreptului constitutional roman
    aparitia si evolutia constitutiilor
    continutul normativ al constitutiei
    principiul suprematiei constitutiei
    sisteme constitutionale contemporane
    evolutia constitutionala in Romania
    principiile constitutionale
    drepturile si libertatile social-economice si culturale
    drepturile si libertatile social-politice
    drepturile exclusiv politice
    drepturile garantii
    aspecte din jurisprudenta Curtii Constitutionale privind protectia unor drepturi si libertati fundamentale
    aspecte din jurisprudenta CEDO privind restrangerea unor drepturi si libertati fundamentale
    institutia cetateniei

Puncte forte

    evolutia constitutiilor in Romania
    prezentarea drepturilor fundamentale prevazute de Constitutie: inviolabilitatile, drepturile social-economice si culturale, drepturile exclusiv politice, drepturile social-politice si drepturile garantii
    ample referinte bibliografice la finalul fiecarui capitol

Despre autori

Marius ANDREESCU este judecator la sectia penala a Curtii de Apel Pitesti si lector universitar doctor la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti.

Andra PURAN este consilier juridic si cadru didactic la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti.

Nr. de pagini: 440
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0928 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.