Dreptul individual al muncii de Radu Stefan Patru

PRP: 41,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,26 lei
Diferență: 5,74 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 302
Categoria: General

DESCRIERE

Cartea autorului Stefan Patru Radu „Dreptul individual al muncii de Radu Stefan Patru" de la editura UNIVERSITARA

Dreptul muncii este o ramura de drept dinamica, alerta, dand expresie importantei muncii pentru societate, dar si pentru fiecare persoana in parte. Din aceste considerente, Dreptul muncii a cunoscut o evolutie fulminanta in ultimele decenii, reprezentand o ramura de drept de referinta in sistemul de drept romanesc.

In lucrarea de fata, am abordat Dreptul muncii sub aspectul relatiilor individuale de munca, din aceste considerente, contractul individual de munca reprezinta principala institutie de dreptul muncii analizata. In cuprinsul lucrarii, sunt abordate si alte institutii relevante pentru aceasta materie, precum raspunderea juridica, sanatatea si securitatea in munca, jurisdictia muncii s. a.

Pe tot parcursul lucrarii am facut referire la situatia functionarilor publici, prezentand elemente comparative intre regimul juridic al acestora si cel al salariatilor, chiar daca in opinia noastra raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu se integreaza in prezent Dreptului muncii.

Avand in vedere faptul ca Dreptul individual al muncii si Dreptul colectiv al muncii nu pot fi separate intr-un mod rigid, ele alcatuind impreuna continutul Dreptului muncii, in lucrare am evidentiat punctual relevanta negocierii colective pentru anumite institutii de Drept individual al muncii.

Este un demers pe care l-am considerat util, in principal prin propunerile de lege ferenda formulate, cu atat mai mult cu cat, in prezent, negocierea colectiva, in special la nivelurile superioare este aproape inexistenta.

Imi afirm satisfactia de a publica aceasta monografie care a fost conceputa de-a lungul unei perioade relativ lungi de reflectie asupra principalelor aspecte ale dreptului individual al muncii, intr-un an deosebit de important pentru Romania, respectiv anul centenarului.

Pentru elaborarea acestei lucrari, am consultat doctrina juridica, practica judiciara si actele normative aparute pana la data de 1 mai 2018.

Prezenta lucrare se adreseaza in egala masura atat practicienilor dreptului – magistrati, avocati, notari, consilieri juridici, cat si teoreticienilor dreptului – cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor, fiind un util material de studiu si pentru studentii facultatilor de drept dar si pentru studentii din invatamantul superior economic.

In acelasi timp, lucrarea se adreseaza si fiecarei persoane care are calitatea de salariat, functionar public sau angajator si care este in mod inevitabil interesata de raportul sau de munca.

In final, adresez calde multumiri Editurii Universitare, datorita careia aceasta carte a vazut lumina tiparului.

Dr. Radu Stefan Patru

Bucuresti, 28 mai 2018

Despre autor

Radu Stefan Patru

Asistent universitar in cadrul Departamentului Drept – Academia de Studii Economice, titular la disciplinele Dreptul muncii si Dreptul afacerilor, desfasurand si activitate de consultanta in special in domeniul dreptului muncii. Studii: Doctor in Drept al Academiei de Studii Economice, din anul 2014, cu teza intitulata Contractele si acordurile colective de munca. Publicatii: Monografii si cursuri in edituri de prestigiu din tara, cu titlu de exemplu: Contractele si acordurile colective de munca, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2014, Curs de drept societar pentru invatamantul la distanta, Ed. ASE, Bucuresti, 2018, articole stiintifice in reviste de prestigiu din domeniul Stiintelor Juridice, precum Dreptul, Revista Romana de Dreptul Muncii, Tribuna Juridica etc., participant la numeroase conferinte nationale si internationale cu publicarea articolelor in volumele colective ale conferintelor.


Nr. de pagini: 302
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1264 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.