Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica

Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Aplicarea efectelor deciziilor Curtii Constitutionale in cazul constatarii neconstitutionalitatii unor dispozitii legale ridica inca dificultati in practica judiciara in cauzele aflate pe rolul instantelor de judecata in care s-au efectuat activitati de supraveghere tehnica anterior Deciziilor nr. 51/2016, nr. 302/2017 si nr. 26/2019.

Situatia este cauzata, pe de o parte, de modul de interpretare a sintagmei „efecte pentru viitor” ale deciziilor instantei de contencios constitutional si, pe de alta parte, de importanta naturii normelor a caror neconstitutionalitate a fost constatata, fiind determinanta sub acest aspect distinctia dintre normele de drept procesual si cele de drept substantial.

Fara a epuiza interpretarile practice posibile, lucrarea Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara incearca sa identifice modalitatea in care instantele de judecata au examinat aspecte relevante precum notiunea de „suport tehnic” si distinctia fata de notiunea de „administrare a probei”, precum si incidenta si aplicarea sanctiunilor procesuale in raport de situatiile concrete aparute in cauzele deduse judecatii.

Cartea prezinta, de asemenea, modul in care instantele de judecata interpreteaza legalitatea mijloacelor de proba obtinute ca urmare a masurilor de supraveghere tehnica, in raport de momentul efectuarii acestora, respectiv in conditiile Codului de procedura penala din 1968 sau ale noului Cod de procedura penala, dar si in raport de momentul procesual al invocarii neregularitatilor in diverse cauze.

Culegerea Efectele deciziilor Curtii Constitutionale asupra activitatilor de supraveghere tehnica. Practica judiciara se adreseaza in special practicienilor care doresc sa isi insuseasca anumite interpretari, sa isi confirme propriile opinii sau sa gaseasca argumente pentru solutii de care nu sunt inca convinsi, prezentand, intr-o maniera concisa si simplificata, dezvoltarea jurisprudentei in materie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0829 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.