Enciclopedia plantelor medicinale din flora Romaniei. Tratamente pentru uz uman si veterinar (Set 2 volume, A-O si P-Z)
DESCRIERE
Prin continutul ei, lucrarea de fata vine in sprijinul tuturor celor care aleg posibilitatea tratarii omului sau animalelor cu ajutorul plantelor. Se constituie intr-un ghid complet pentru cei interesati de plantele din flora spontana sau din cea cultivata. Fiecare specie de planta este prezentata cu denumirea populara cea mai raspandita in Romania, la care se adauga alte denumiri populare mai putin comune. Urmeaza istoricul si ecologia plantei, descrierea speciei cu elementele morfologice necesare pentru identificarea precisa a ei, imaginea, modalitatile de recoltare a plantei, uscarea si pastrarea ei pana la folosire, compozitia chimica, utilizarea ei in medicina umana cu prezentarea de retete in fitoterapie, gemoterapie si fitohomeopatie, si in medicina veterinara, cu indicarea retetelor de utilizare.
112 planse color intregesc continutul bogat in informatii al enciclopediei, ceea ce inseamna un mare ajutor pentru recunoasterea plantelor in natura.
Utilizarea plantelor sub forma de infuzie, decoct, tinctura, macerat la rece, macerat hidro-alcoolic si ulei la cald, macerat glicero-hidro-alcoolic, vinuri medicinale, unguente, bai generale, bai locale, clisme etc. se constituie in tot atatea mijloace eficace de tratament impotriva bolilor.
Retetele prezentate pentru tratarea diferitelor categorii de boli au origini diferite. O mare parte dintre ele sunt culese de Prof. Dr. Constantin Parvu din mediul satesc de pe intreg teritoriul Romaniei, pe parcursul a 40 de ani de cercetare etnoterapeutica.
Prezentare autori:
Constantin Parvu - a studiat la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie, sectia Botanica. Este Doctor in biologie la Institutul Central de Biologie al Academiei Romane si membru al Academiei de Stiinte Ecologice din Republica Moldova si al Societatii de Biologie, Societatii de Ecologie si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta Prahova.
A descoperit 38 de noi specii pentru flora si fauna Romaniei, un gen nou pentru fauna Romaniei (Leposmitte) si o noua asociatie vegetala pentru stiinta.
Publicatiile sale au recunoastere internationala, ele au fost cerute pentru a fi consultate de catre oameni de stiinta activi de la prestigioase institute de cercetari si universitati din Europa, Statele Unite si Asia.
Alexandra Stefania PIRVU, in prezent studenta la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, pe langa activitatea stiintifica de studiu in cadrul facultatii, lucreaza in domeniul veterinar. Are preocupari deosebite pentru ingrijirea sanatatii animalelor domestice si de protejarea vanatului.
Autor: Constantin Parvu, Alexandra-Stefania Pirvu
Anul aparitiei: 2017
Format: 16. 5X23. 5 cm
Nr. pagini: 1344 + 112
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
OPINIA CITITORILOR