Evolutia culturala. Schimbarea motivatiei umane si a modului in care aceasta transforma lumea

PRP: 40,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,00 lei
Diferență: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Ronald F Inglehart „Evolutia culturala. Schimbarea motivatiei umane si a modului in care aceasta transforma lumea" de la editura SCOALA ARDELEANA

Traducere in limba romana de Malina Voicu
Prefata de Malina Voicu, Bogdan Voicu, Claudiu D. Tufis

Colectia Biblioteca SINTEZA este coordonata de Vasile Sebastian Dancu.

Ronald F. Inglehart este profesor de stiinte politice la Universitatea din Michigan si membru al Academiei Americane pentru Arta si Stiinta si al Academiei Americane pentru Stiinte Sociale si Politice.
Inglehart a contribuit la initierea sondajelor din seria Eurobarometru si este Presedinte fondator al Asociatiei pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association). In 2011 a castigat Premiul „Johan Skytte” pentru stiinte politice, considerat adesea ca fiind distinctia cea mai inalta in domeniul stiintelor politice.
Volumul Evolutia culturala contribuie la revizuirea teoriei modernizarii, raspunzand la o serie de intrebari care framanta scena politica si economica la ora actuala:
Cum poate fi explicat suportul pentru populism?
Care sunt radacinile culturale ale votului pro-Trump si ale Brexit-ului?
Ce se intampla in societatile puternic dezvoltate, atunci cand cei care au crescut fara ca supravietuirea sa le fie amenintata de foamete, boli sau razboaie ajung sa reprezinte majoritatea?
Care este impactul dezvoltarii tehnologice asupra societatii, a distribuirii resurselor si asupra orientarilor de valoare ale populatiei?
Raspunsurile la aceste intrebari se bazeaza pe rezultatele sondajelor de opinie culese pe o perioada de peste 30 de ani, in mai mult de 100 de societati din jurul globului.
Teza centrala a volumului este ca securitatea existentiala genereaza transformari culturale si sociale ce urmeaza modele ce pot fi prezise, mecanismul principal prin care aceste transformari au loc fiind cel al inlocuirii generatiilor.

* * *

Ronald F. Inglehart s-a nascut in 1934 in Milwaukee, Wisconsin si a studiat stiintele politice la Universitatea din Chicago si la Universitatea Northwestern. Este profesor de stiinte politice la Universitatea din Michigan si Doctor Honoris Causa al Universitatii Uppsala din Suedia, al Universitatii Libere din Bruxelles, Belgia si al Universitatii din Lüneburg, Germania. Inglehart a contribuit la infiintarea sondajelor din seria Eurobarometru si este Presedinte fondator al Asociatiei pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association), care a investigat esantioane nationale ale populatiei din peste 105 tari, care acopera peste 90% din populatia globului. Este membru al Academiei Americane pentru Arta si Stiinta si al Academiei Americane pentru Stiinte Sociale si Politice. In 2011 a castigat Premiul „Johan Skytte” pentru stiinte politice, considerat adesea ca fiind distinctia cea mai inalta in domeniul stiintelor politice. Este autor sau co-autor a peste 250 de articole in jurnale academice si a 12 volume, intre care Revolutia tacuta: schimbarea valorilor si stilurilor politice in randul populatiei vestice (Princeton University Press, 1990), Schimbarea culturala in societatile industriale avansate (Princeton University Press, 1990), Modernizare si postmodernizare: schimbare culturala, economica si politica in 43 de societati (Princeton University Press, 1997), Sacru si secular: religie si politica la nivel mondial (Cambridge University Press, 2004; cu Pippa Norris), Modernizare, schimbare culturala si democratie (Cambridge University Press, 2005; cu Christian Welzel), Comunicarea cosmopolita: diversitate culturala intr-o lume globalizata (Cambridge University Press, 2009; cu Pippa Norris).

* * *

Malina Voicu s-a nascut in 1970 la Bucuresti si a studiat psihologia si sociologia la Universitatea din Bucuresti. Este doctor in sociologie si cercetator stiintific la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane. Studiile realizate de ea pe teme precum valorile religioase, egalitatea de gen sau suportul pentru democratie au fost publicate la edituri de prestigiu din tara si din strainatate, precum si in reviste de specialitate din domeniul sociologiei si stiintelor politice. In 2007 a primit premiul „Dimitrie Gusti” pentru sociologie al Academiei Romane. Intre volumele publicate in calitate de autor sau coordonator se numara: Ce fel de bunastare isi doresc romanii (Editura Expert Projects, 2005), Romania religioasa: pe valul european sau in urma lui (Institutul European, 2007), Cartografierea orientarilor de valoare in Europa Centrala si de Est (Brill, 2010, coordonat impreuna cu Loek Halman), Valori sociale ale tranzitiei postcomuniste (Lumen, 2010), Valorile, criza economica si democratia (Routledge, Taylor & Francis Group, 2016; coordonat impreuna cu Ingvill Mochmann si Hermann Dülmer).


Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 326
Format: 15x23

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2805 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.