Identitatea socioculturala a tinerilor

Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Volumul reprezinta o incercare de a incadra intr-un model explicativ raportarile valorice si identitatea populatiei din Romania, si cu precadere a tinerilor, in fata schimbarii sociale. Problematica vizata este cea a identitatii socioculturale, privita ca si consecinta nu doar a schimbarii sociale, ci si a procesului mai larg de globalizare. Complexitatea temei a impus un dublu demers: teoretic si empiric. Din punct de vedere teoretic, atentia a fost focalizata, in mod special, pe modificarile ce apar in plan cultural ca urmare a schimbarii sociale si a globalizarii, si pe controversele care exista in studiile de specialitate in legatura cu aceasta problematica, iar in cadrul demersului empiric s-a urmarit surprinderea coordonatelor identitare ale tinerilor.În ansamblul sau, lucrarea se doreste a fi un exercitiu de reflectie asupra conditiei identitare si asupra agentilor ce contribuie la constructia ei.

Din cuprins:
•  Caracteristici ale schimbarii sociale in Romania 
•  Cultura in contextul globalizarii 
•  Globalizarea si identitatile nationale 
•  Posibilitati de constructie a modelelor identitare 
•  Repere ale identitatii culturale romanesti 
•  Identitatea socioculturala a tinerilor

SABINA-ADINA LUCA  este lector universitar doctor la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii„Lucian Blaga” din Sibiu.  A participat la mai multe granturi de cercetare, intre care Grantul CNCSIS intitulat Politici culturale si integrare europeana: impactul programului„Capitale culturale europene” asupra dezvoltarii si a reconstructiei identitare, Grantul Academiei Romane intitulat Strategii actionale si de negociere in organizatii: intreprinderi mici si mijlocii si Sindicate. A participat la diverse conferinte nationale si internationale, iar in afara suporturilor de curs si a numeroaselor studii in reviste de specialitate si volume colective a publicat, in 2006 (impreuna cu Bogdan Gheorghita) volumul Politica si democratie. O introducere in stiintele politice.

Nr. pagini:  260
Format:  14 x 19 cm
Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0780 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.