Incetarea contractului individual de munca. Practica judiciara

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Culegerea de fata, dedicata incetarii contractului individual de munca, face parte dintr-o serie mai larga, ce abordeaza principalele institutii din dreptul muncii si care cuprinde inca cinci lucrari cu urmatoarea tematica:
·    Contractul individual de munca. Incheierea, executare, modificare, suspendare;
·    Salarii. Sporuri si concedii. Formarea profesionala;
·    Raspunderea disciplinara;
·    Raspunderea patrimoniala, contraventionala si penala;
·    Jurisdictia muncii. Contracte colective. Conflictele de munca.
Am elaborat aceste sinteze de jurisprudenta cu scopul de a oferi cititorilor o gama variata de hotarari judecatoresti– semnificative, in opinia noastra– pronuntate in perioada 2005-2009 si care reliefeaza modul in care instantele specializate in solutionarea cauzelor privind conflicte de munca au interpretat si aplicat dispozitiile Codului muncii.
Lucrarea analizeaza din perspectiva practica: incetarea de drept a contractului individual de munca; incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor; incetarea contractului individual de munca prin vointa unilaterala a salariatului– demisia; termenul de preaviz; incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului– concedierea individuala si concedierea colectiva. O sectiune distincta este destinata jurisprudentei privind interdictiile cu caracter temporar sau, altfel spus, situatiile in care concedierea nu poate fi dispusa, sub sanctiunea nulitatii, posibilitatea angajatorului de a dispune unilateral incetarea raporturilor juridice de munca fiind suspendata pana la incetarea imprejurarii care a impus ocrotirea legala temporara a salariatului ce urmeaza a fi concediat.
In considerarea importantei practice pe care o pot avea, mai ales in actualul context economic si social, am acordat o atentie speciala acelor solutii jurisprudentiale care reflecta modul de aplicare de catre instantele judecatoresti a dispozitiilor privind procedura concedierii salariatilor, forma si continutul deciziei de concediere, stiut fiind ca legea sanctioneaza expres cu nulitatea absoluta concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege.

Autor: Lucia Uta, Florentina Rotaru, Simona Cristescu
Data: 10. 11. 2009
376 pagini

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0784 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.