Institutiile dreptului civil in jurisprudenta Curtii Constitutionale (volumul I si II)

PRP: 209,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 179,74 lei
Diferență: 29,26 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Despre lucrare

Aflata la confluenta dintre dreptul constitutional si dreptul civil, lucrarea este alcatuita dintr-o parte teoretica si una jurisprudentiala, menita sa evidentieze normele juridice incidente si modul lor de aplicare. Materia dreptului civil este vasta si complexa; la intocmirea prezentei lucrari au fost aduse in atentie institutii specifice dreptului civil: Persoanele, Familia, Proprietatea, Contractul si raspunderea civila.

Legitimitatea conformitatii legislatiei civile cu normele constitutionale are resortul intim in identitatea valorilor protejate – viata, sanatatea, integritatea fizica si psihica, viata privata, viata de familie, proprietatea privata s.a. facand obiect al ocrotirii (si) in planul dreptului civil.

S-a dovedit ca institutiile dreptului civil sunt dinamice, iar uneori apare necesitatea reconfigurarii, sub semnul valorilor fundamentale. Pentru ca, in timpurile ce vor veni, universul dreptului sa tezaurizeze valorile fundamentale, interferentele sunt obligatorii. Rezonanta cu dispozitiile legii fundamentale este „cheia” spre idealul care devine palpabil – osmoza standardelor cu mecanismele de protectie si concilierea perspectivelor multilaterale asupra institutiilor dreptului civil.

Din cuprins

  • Persoanele
  • Familia
  • Proprietatea
  • Contractul si raspunderea civila
  • Decizii relevante privind Codul civil si Legea nr. 71/2011
  • Decizii relevante privind legi speciale

Puncte forte

  • Lucrarea analizeaza in detaliu, cu o buna impartire a informatiei, atat cele mai importante aspecte ce tin de persoane, familie, proprietate, cat si contractul si raspunderea civila
  • Se constituie dintr-o parte teoretica ampla si, in completare, una jurisprudentiala
  • Materialul jurisprudential este consistent si relevant, eficientizand intelegerea teoriei
  • Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs
  • Ample referinte bibliografice, nationale si internationale
  • Index jurisprudential detaliat

Recomandari

A se vedea si:

 

 

Despre autori

Calina Jugastru este prof. univ. dr. in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, este membru al Comisiei de ?tiinte Juridice, CNATDCU si membru titular al Academiei de ?tiinte Juridice din Romania.

Marian Enache este doctor in drept si presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0811 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.