Jerold J. Kreisman, Te urasc - Nu ma parasi. Intelegerea personalitatii borderline. Editia a II-a (Psihologia pentru toti)
DESCRIERE
Cartea autorului Jerold J. Kreisman „Jerold J. Kreisman, Te urasc Nu ma parasi. Intelegerea personalitatii borderline. Editia a IIa (Psihologia pentru toti)" de la editura TREI
Relatii interpersonale intense si haotice, accese de furie, impulsivitate, amenintari cu abandonul sau cu suicidul… dupa ce ai cunoscut indeaproape o astfel de persoana ramai adesea cu un gust amar si cu intrebarea: „Unde am gresit?" In spatele acestui tablou innegurat, se afla insa drama protagonistului – temeri profunde, o senzatie de vid interior, neincredere fundamentala in sine.
Lumea unui „borderline" este in alb si negru, acuta, directa, fara nuante, cu atat mai impresionanta, cu cat acesti oameni sunt capabili sa duca o viata functionala. Pot fi partenerul de cuplu, colega de serviciu, amicul din copilarie.
Cartea de fata, bazata pe informatii din cele mai noi cercetari in domeniu, reprezinta un ghid cuprinzator prin hatisurile acestei personalitati aflate la granita dintre nevroza si psihoza. Scrisa intr-un limbaj accesibil, ea se adreseaza atat terapeutilor, cat si publicului larg, aducand lumina asupra posibilelor cauze ale acestei tulburari, descriindu-i plastic trasaturile prin intermediul a numeroase exemple, ajutandu-te sa intelegi persoana cu borderline de langa tine si sa creezi punti catre ea.
Jerold J. Kreisman este psihiatru, autor si profesor asociat la Universitatea St. Louis. Hal Straus este jurnalist si autor, directorul Centrului Tow-Knight pentru jurnalism antreprenorial din New York.
Cea mai importanta parte a oricarei terapii este relatia dintre pacient si terapeut. Aceasta interactiune formeaza baza increderii, constantei obiectului si a intimitatii emotionale. Terapeutul trebuie sa devina o figura de incredere, o oglinda care sa reflecte o identitate coerenta in dezvoltare. Pornind de la aceasta relatie, persoana borderline invata sa extinda si asupra altora asteptarile adecvate si increderea. – Jerold Kreisman, Hal Straus
Aspectul fizic al lui Jennifer la sedintele de terapie fluctua dramatic. Cand venea direct de la serviciu era imbracata intr-o tinuta business, emanand maturitate si rafinament. Dar in zilele ei libere, aparea in pantaloni scurti, cu sosete pana la genunchi si cu codite impletite; in aceste sedinte se comporta ca o fetita cu voce subtire si vocabular mult mai limitat. Uneori se transforma chiar sub ochii doctorului Gray. Putea fi plina de intuitie si inteligenta, colaborand pentru obtinerea unei mai bune intelegeri de sine, iar apoi devenea o copila cocheta si seducatoare, declarandu-se incapabila sa functioneze in lumea adulta. – Jerold Kreisman, Hal Straus
Cuprins
Prefata
Nota catre cititor
1. Lumea persoanei borderline
2. Haos si vid interior
3. Radacinile sindromului borderline
4. Societatea borderline
5. Comunicarea cu un borderline
6. Cum sa te descurci cu o persoana borderline
6. Cautarea terapiei
8. Abordari psihoterapeutice specifice
9. Medicatia: stiinta si promisiune
10. Intelegere si vindecare
Anexa A. Clasificarile din DSM-IV-TR
Anexa B. Evolutia sindromului borderline
Resurse
Multumiri
Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2017
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 26,25 leiPRP: 35,00 lei
- 21,25 leiPRP: 25,00 lei
- 32,39 leiPRP: 39,50 lei
OPINIA CITITORILOR