Jocul de-a vacanta

Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Mihail Sebastian, pseudonim al lui Iosef M. Hechter, nascut la Braila, pe 18.10.1907, si trecut in nefiinta la Bucuresti, in data de 29.05.1945, intr-un accident, a fost dramaturg, prozator si eseist.

 

La Teatrul Comedia, in anul 1938, este pusa in scena piesa „Jocul de-a vacanta“, regizata de Sica Alexandrescu, avandu-i in distributie pe: Leni Caler, George Vraca, Velimir Maximilian, Agnia Bogoslava si Sandina Stan. 

 

„Piesa «Jocul de-a vacanta» a fost scrisa in anul 1936. Ea nu a putut fi reprezentata decat doi ani mai tarziu, in 1938, dupa numeroase tergiversari [...]. Directorii teatrelor de atunci se indoiau de succesul acestei lucrari dramatice, care inlocuia loviturile melodramatice cu poezia emotionanta a cautarii fericirii omenesti.“ (M. Sebastian, Opere alese, volumul I, Editura pentru Literatura, 1962)

 

Adevarate evenimente literare reprezinta aparitiile romanelor „Orasul cu salcami“, in anul 1935, si „Accidentul“, in anul 1940. 

 

Alte piese de teatru care l-au consacrat:  „Steaua fara nume“, „Insula“,  „Ultima ora“,  „Nopti fara luna“.

 

*    *    *

 

„Aflat in vilegiatura, undeva in munti, Stefan Valeriu, protagonistul din «Jocul de-a vacanta», intrerupe functionarea aparatului de radio si a telefonului, impiedica sosirea ziarelor, intr-un cuvant suprima tot ce leaga pensiunea de istorie si chiar de geografie. Locatarii vilei ,(...) revoltati la inceput, se obisnuiesc pana la urma atat de bine cu situatia, incat nu mai vor sa o curme. «Jocul de-a vacanta» (...) fiind, prin definitie, un joc de-a uitarea», devine implicit «jocul de-a fericirea».“ (D.G.L.R. - Academia Romana)

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2937 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.