La portile taramului de nicaieri

Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

CASTIGATOARE A PEN PINTER PRIZE

„Daca vrei ca revolutia din Siria sa aiba un chip, gandeste-te la Samar Yazbek.“ The Washington Post Samar Yazbek a fost obligata sa ia calea exilului de catre regimul lui Baššār al-Assad. Cand revolta din Siria s-a transformat in razboi civil, ea s-a hotarat sa se intoarca in tara, in secret, de mai multe ori. La portile taramului de nicaieri este o marturie rara, plina de curaj, a realitatilor pe care le-a descoperit in tara ei. De la primele demonstratii in sprijinul democratiei la inceputurile Armatei Libere si pana la sosirea ISIS, ea ofera instantanee remarcabile cu soldati, copii, barbati si femei care fac eforturi sa ramana in viata. Cartea abunda in povesti de supravietuire de o sensibilitate cutremuratoare: oameni care traiesc sub amenintarea armelor, tineri care refuza sa traga la ordinele comandantilor, copii care-si irosesc viata in buncare. La portile taramului de nicaieri este un important document istoric, dar si o opera literara.

„O carte extraordinar de puternica, emotionanta, tulburatoare. M-a miscat profund.“ Michael Palin

„Puternic si emotionant... poate unul dintre clasicii politicii secolului XXI.“ The Observer

„Samar Yazbek infrunta moartea de mai multe ori si descopera ca zone intregi eliberate de sub regimul terorii au devenit apoi inaccesibile, locuri unde activistii pentru libertate sunt impuscati, iar jurnalistii straini, rapiti. Ea lasa in urma o tara care nu va mai fi niciodata la fel.“ Financial

Times

„La portile taramului de nicaieri nu e doar reportaj sau analiza politica. Ea poate fi comparata cu Omagiu Cataloniei a lui Orwell, caci e o adevarata opera literara.“ The Guardian Samar Yazbek (n. 1970) este jurnalista, scriitoare si activista pentru drepturile omului din Siria. A studiat literatura araba la Universitatea Tishreen din Latakia, iar in 2010 a participat la revolta populara impotriva regimului lui Baššār al-Assad si a fost alungata din tara. A publicat sapte romane si doua volume de proza scurta, dar si doua carti de memorii despre revolutia din Siria, recompensate cu numeroase premii. In seria Anansi. Contemporan a aparut romanul Fata care nu se putea opri din mers.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2130 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.