Legislatia insolventei. Actualizat la 20. 11. 2017, Cod 651 - Editie coordonata si prefatata de Gheorghe Piperea

PRP: 24,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,41 lei
Diferență: 3,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 412

DESCRIERE

Cartea autorului Gheorghe Piperea „Legislatia insolventei. Actualizat la 20. 11. 2017, Cod 651 - Editie coordonata si prefatata de Gheorghe Piperea" de la editura C. H. BECK

In cei trei ani de aplicare a noii legislatii a insolventei dezbaterile si comentariile privitoare la interpretarea noilor texte legale au fost intense. Publicarea Legii nr. 312/2015 privind redresarea si rezolutia institutiilor de credit si a firmelor de investitii, care a introdus modificari si in noua Lege a insolventei, precum si aparitia unui nou Regulament european privind procedurile de insolventa au facut necesara aparitia acestei noi editii.

Culegerea ofera, alaturi de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, si alte acte normative importante in domeniu, atat la nivel national, cat si reglementarile privind raporturile de drept international privat in domeniul insolventei.

De asemenea, faciliteaza cunoasterea si intelegerea legislatiei prin intermediul a numeroase note utile si corelatii legislative, precum si prin notele de subsol si istoricul prezentat la inceputul actelor.

Pentru utilizarea facila a culegerii a fost inclus si index alfabetic detaliat, precum si tabele de corespondente menite sa ghideze consultarea comparativa a noilor si vechilor reglementari.

Din cuprins

    Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa
    Regulamentul (UE) nr. 2015/848 privind procedurile de insolventa
    Legea nr. 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari, republicata
    Ordinul nr. 520/C/2007 privind aprobarea tarifelor de publicare in Buletinul procedurilor de insolventa a actelor de procedura emise de administratorii si lichidatorii judiciari
    Ordinul nr. 521/C/2007 privind aprobarea tarifelor pentru eliberarea de copii de pe Buletinul procedurilor de insolventa, copii certificate de pe actele de procedura publicate si furnizarea de informatii din Buletinul procedurilor de insolventa
    O. U. G. nr. 86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa
    Statutul privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa
    Codul de etica profesionala si disciplina al UNPIR

Puncte forte

    anexe privind organizarea profesiei de practician in insolventa
    note privind modificari terminologice
    legislatie europeana relevanta in domeniu
    index alfabetic detaliat
    tabele de corespondente menite sa faciliteze consultarea comparativa a noilor si vechilor reglementari:

    Codul insolventei - Reglementarile anterioare
    Legea nr. 85/2006 - Codul insolventei
    Legea nr. 637/2002 - Codul insolventei
    O. G. nr. 10/2004 - Codul insolventei
    Legea nr. 503/2004 - Codul insolventei
    Legea nr. 381/2009 - Codul insolventei

Despre coordonator

Gheorghe Piperea este profesor universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept comercial roman si de Dreptul transporturilor, precum si al cursului de Dreptul falimentului din cadrul programului de studii masterale Dreptul afacerilor. In domeniul insolventei, este autorul a peste 40 de amendamente la proiectul Legii insolventei si, de asemenea, este autorul proiectului de lege privind organizarea profesiei de practician in insolventa, precum si al Legii concordatului preventiv.

Nr. de pagini: 412
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1113 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.