Limba si literatura romana. Comunicare. Fise de lucru. Teste initiale, formative si finale, pentru clasa a VII-a. Semestrul II (2014)

PRP: 14,45 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 11,27 lei
Diferență: 3,18 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Esential in eficienta demersului didactic este sa se aiba in vedere segmentul de evaluare, care poseda o dubla pozitionare in raport cu invatarea.
Mai intai evaluarea fixeaza coordonatele invatarii si finalitatile acesteia, motivand elevul la orice varsta. Pornind de la asteptarile pe care le arc scoala de la activitatile de invatare, evaluarea vine sa cuantifice calitatea procesului, asigurand sansa pozitionarii elevului in raport cu ierarhia clasei sale, dar si prin raportare la standardele programci scolare. Prin  urmare, evaluarea se releva ca un segment care, prin variatele sale tonne de aplicare, il motiveaza obiectiv si subiectiv pe elev, determinand generarea de catre profesor a strategiilor didactice adecvate pentru dobandirea nivelului optim al competentelor speci lice domeniului de cultura generala.

In al doilea rand, evaluarea este punct de plecare pentru pasii urmatori in activitatea de invatare, pcrmitand elaborarea de catre profesor a unor scenarii adecvate particularitatilor clasei, dar si celor individuale detinute de fiecare elev.

Cu toata complexitatca functionala a segmentului de evaluare, activitatile de aplicare nu au intotdeauna coerenta necesara pentru ca dubla pozitionare despre care am vorbit sa fie reala si eficienta in dobandirea de catre elevi a competentelor specifice. Daca pentru predare-invatare, profesorul are, de regula, atentia concentrata in vederea gestionarii timpului si a parcurgerii continuturilor asociate din programa, evaluarea fie ca este rapid si formal dcrulata, fie ca este omisa.

La disciplina limba romana elevul din gimnaziu este pus in fala unei activitati complexe de invatare, care vizeaza construirea de competente reale de comunicare, cu efecte in sfera relntionarii interumane si cu expresia cea mai clara de manifestare in contextul afirmarii competentei culturale. Dobandirea competentelor de comunicare si poate fi o activitate de succes daca se exclude suportul teoretic adaptat particularitatilor de varsta ale elevilor si programel scolare. Absolutizarca valorii acestuia si abstractizarea notiunilor conduc spre o atitudine  respingere a disciplinci. Dimpotriva. utilizarea suportului teoretic doar ca normativ al comunicarii corecte, expresive si nuantate, la care se ajunge In momentele de impas, survenite Intr-o activitate de Invatare cu un pronuntat caracter pragmatic, poate aduce beneficii extrem de valoroase invatarii, evidentiate prin evaluare.

Lucrarea propusa de Editura Nomina isi propune sa ofere solutii pentru ca evaluarea sa fie un moment bine definit atat in cadrul lectiei, cat si in proiectarea demersului didactic de invatare. Structurata temeinic, pe baza continuturilor din gramatica normativa si noua programa, cartea propune teste variate, a caror parcurgere de catre elevi. lie ca exercitiu individual, fie ca parte a probelor de evaluare sumativa, nu poate ti decat profiiabila. Utila atat elevilor, cat si profesorilor, lucrarea este un auxiliar didactic a carui parcurgere poate spori nivelul competentei realc de comunicare a elevului de gimnaziu.

CUPRINS
MORFOSINTXA.
PRONUMELE. CLASIFICARE.
NUMERALUL. CLASIFI ARE
ADJECTIVUL.
CONJUNCTIA.
SINTAXA
PROPOZITIA SI FRAZA.
FRAZA
EXERCITII RECAPITULATIVE
PREDICATUL
SUBIECTUL
ATRIBUTUL. TIPOLOGIE,
COMPLEMENTUL DIRECT,
COMPLEMENTUL INDIRECT.
COMPLEMENTUL DE AGENT (Cag).
COMPLEMENTUL CIRCUMSTANTIAL DE LOC (Cel).
COMPLEMENTUL CIRCUMSTANTIAL DE TIMP (Cet)..
COMPLEMENTUL CIRCUMSTANTIAL DE MOD (Cern).
TESTE FINALE.
TEZA SEMESTRUL II
LITERATURA ROMANA. Fise de lueru.
TEXTUL NARATIV.
TESTE.
MODELE DE TESTE PENTRU PREGATIREA DE PERFORMANTA
EVALUARE SEMESTRIALA.
TESTE FINALE
TESTE RECAPITULATIVE FINTE

Autori:
Maria-Ermlia Goian, Monica Halaszi, Rita Cintiuc, Gheorghe Branzei (coordonatori)
Elena Atuculesei. Petronela Barsan-Serban, Lacramioara Cabai,
Gina Camarasu, Elena Laura Cepareanu, Mihaela-Dumitrita Ciocoiu, Daniela Cristea, Maria-Otilia Diaconu, Alina Giurea, Vasile Goran, Lydia Ignat, Stefania Itu, Elena Luca, Danuta Mitric, Liliana Moisescu, Liliana Moldoveanu, Liliana Perescu-Popescu, Aurelia Ponoran, Lucia Popa, Adela-Carla Porge, Lucica Prajescu, Liliana Smerciu-Simionescu, Rodica Teodorescu, Adriana T odoran
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 168

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2590 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.