Marga Odahowski - Calea hamacului. Designul calmului pentru o viata ocupata - AudioBook Format CD MP3
DESCRIERE
Cartea autorului Marga Odahowski „Marga Odahowski - Calea hamacului. Designul calmului pentru o viata ocupata - AudioBook Format CD MP3" de la editura ACT SI POLITON
Atentie! Acest audiobook contine practici de relaxare ce nu trebuie ascultate/aplicate in timp ce sofati sau desfasurati alte activitati care necesita concentrare critica.
Astazi, presiunea sociala de a realiza infaptuind mai mult este omniprezenta. Astfel este necesara gasirea unor tehnici interioare de relaxare si pozitivitate pentru a va mentine concentrati si impacati.
Mindfulness (constienta deplina) si practici ale calmului, au fost studiate, practicate si predate de catre Marga Odahowski in ultimii treizeci de ani. A obtinut o diploma de masterat in consiliere si a lucrat in calitate de consilier, instructor sanitar, profesor universitar si consultant pentru „mindfulness”. Ca director de studii pentru Colegiul Rezidential International al Universitatii din Virginia, a predat cursuri academice despre „leadership constient”. A imbinat dragostea sa pentru design cu mindfulness, rezultand un proces care nu genera doar calm, dar sporea si creativitatea. Astazi preda programe moderne de mindfulness pentru corporatii si organizatii din toata lumea.
Calea hamacului ofera persoanelor ocupate o cale agreabila si practica de a dezvolta abilitatile voiosiei, compasiunii si mintii sclipitoare. Autoarea prezinta un proces de subliniere a valorii formarii unei mentalitati de designer pentru a va imbunatati stilul de viata si pentru a usura luarea deciziilor si creativitatea. Cartea dupa care a fost facut acest audiobook este un instrument de zi cu zi pentru transformare, care poate deveni o resursa personala si practica pentru voi.
Marga Odahowski considera ca acceptarea responsabilitatii de a intelege dezvoltarea interioara, care creeaza bucurie durabila, este un har perpetuu. Ea spune: „M-am invartit in jurul acestei idei de sursa interna de fericire timp de cativa ani, gandindu-ma ca ar trebui sa fac ceva de genul unei calatorii in India, intalnirii cu un guru si invatarea unei mantre. Apoi, intr-o zi mi-am amintit de hamac (hamacul de pe malul lacului Geneva, Wisconsin, unde, in copilarie, autoarea isi petrecea zilele de vara). Amintirea zilelor mele de vara fericite mi-au readus dorinta de calm. Fosnetul frunzelor si atingerea brizei usoare pe piele m-au readus in simturi…”
Dupa ce a primit in dar un hamac, Marga Odahowski spune ca si-a inceput practica zilnica de decuplare. Statul in hamac, zacand nemiscata si respirand in liniste, a devenit practica sa calma de a fi pur si simplu. De la grijile mintale la suferintele fizice si durerile musculare, destinderea continua cu fiecare perioada de timp pe care o petrecea acolo singura.
Calea hamacului acopera sarcinile fundamentale din viata, practicile cum-sa de creare a calmului de-a lungul zilei, si va impartasi valoarea unei minti de designer prin tinerea unui jurnal de design pentru furnizarea unui ritual zilnic care sa sustina starea de bine.
Frumusetea si simplitatea acestui audiobook sunt reprezentate de faptul ca dumneavoastra sunteti designerul propriei practici. In primul capitol sunt prezentate caile de a descoperi, a concepe si a infaptui lucrurile diferit, cu jucausa curiozitate a unui designer. Descopera, concepe si infaptuieste sunt trei elemente de design despre care veti invata in Calea hamacului.
Calmul mintii si al corpului este fundatia tuturor celorlalte metode din audiobook. Relaxarea furnizeaza energie si garanteaza harul voiosiei durabile. Al doilea capitol preda obiceiuri fundamentale ale respiratiei si intinderii corpului ca stil de viata, care va duc de la gandire la existenta. Constienta deplina (mindfulness) va reconecteaza cu obiceiurile si practica voastra. Mindfulness este un creator de relatii. Dezvoltati o relatie cu mintea si corpul vostru, si facand asta invatati sa discerneti si sa actionati eficient. Capitolul 3 arata valoarea pe care o ofera in viata dumneavoastra de zi cu zi cultivarea calitatilor de constientizare, acceptare si compasiune.
In al patrulea capitol este explicata valoarea pe care emotiile optimiste, incurajatoare si constructive o au asupra accesarii propriei intuitii, vocea intelepciunii interne. Pozitivitatea este cheia pastrarii calmului, o stare de spirit care duce la o claritate mai mare in luarea deciziilor.
Cea mai buna cale pentru a incepe o practica noua este sa creati ritualuri si o practica zilnica potrivite in actualul stil de viata pe care il aveti. Al cincilea capitol include o mostra de sarcini pe care autoarea le-a dat studentilor si clientilor sai in cei 15 ani de predare.
Marga Odahowski a gandit cartea dupa care este facut acest audiobook ca un instrument care sa creeze rezultate tangibile in actiune. Va este oferit un ghid catre decuplare.
Cateva dintre beneficiile aplicarii strategiilor:
Sporirea atentiei mintale, concentrarii si luarii deciziilor;
Sporirea constientizarii de sine prin auto-reflectie continua;
Imbunatatirea rezistentei prin dezvoltarea de raspunsuri sanatoase la situatii stresante;
Sporirea energiei si vitalitatii prin nutritie, exercitiu si somn adecvat;
Sporirea inventivitatii si creativitatii.
Multe dintre beneficii vor avea un impact direct asupra performantei voastre la munca, la scoala sau acasa. Este necesar sa va asumati responsabilitatea de a face ca obiceiurile de viata sanatoase sa devina parte din propria viata si sa va construiasca increderea.
Printre obiceiurile unui designer este acela de a crea ritualuri zilnice de expresie creativa. Tinerea unui jurnal cu ideile, succesele si progresul vostru este un instrument valoros de design.
Instrumentul numit „descoperirea designului” va ajuta sa deveniti concentrati si motivati pentru schimbarile pe care vreti sa le faceti. Descoperirea este prima parte a procesului de schimbare. Al doilea element al procesului de design se concentreaza pe concepere prin folosirea imaginatiei si conceperea de prototipuri. Activitatile prezentate in audiobook va vor ajuta nu numai sa va imaginati cea mai buna varianta a dumneavoastra; va vor ajuta si sa dezvoltati calitati care sustin starea de bine prin oferirea instrumentelor si abilitatilor de care aveti nevoie. Autoarea spune ca: „petrecand ceva timp in hamacul meu si folosind practicile acestea, viata mea a luat multe turnuri neasteptate si extinse. Procesul folosirii imaginatiei si crearii de modele pentru ce iti imaginezi in viata ta te plaseaza in procesul creativ de a-ti imbunatati viziunea.” Procesul conceperii designului include: imagini; generare de idei; conceperea de obiecte.
Greselile fac parte din procesul creativ al infaptuirii. A avea o atitudine pozitiva fata de greseli este cheia catre invatare, creativitate si inovatie. Pe masura ce continuati aceasta calatorie a designului calmului, va trebui sa acceptati greseala.
Iata un proces de design pentru provocari: vizualizati problema; intelegeti provocarea prin culegerea de informatii; concentrati-va pe solutie sau pe rezultatul final; cautati intelesul si generati idei; scrieti in jurnalul dumneavoastra despre rezultatele posibile si ce sa faceti cu obstacolele; luati masuri inspirate pentru cel mai bun rezultat.
Fiecare persoana are puterea innascuta de a-si vindeca trupurile si de a prelua controlul asupra propriei vieti prin practica relaxarii, mindfulness si a pozitivitatii. Aceste stari pline de resurse creeaza noi tipare creier-corp care de-a lungul timpului devin naturale pentru felul de a fi al dumneavoastra.
Poate ca nu aveti nevoie de un hamac, dar aveti nevoie sa va acordati momente de voiosie, relaxare si liniste in viata. Cel mai probabil sunteti asaltati de alegeri si informatii. O mare parte din stresul de astazi este cauzat de prea multe ganduri. Nu puteti incetini lumea, dar puteti fi atenti la minte. Va puteti dirija energia folosind intentia si actiunea pozitive, ca sa creati un nou obicei de calm.
V-ati simtit vreodata coplesiti de toate cerintele vietii? Va face rau cafeina pe care o consumati ca sa tineti pasul cu ritmul rapid al vietii? Trec pe langa voi idei noi pentru ca stresul a devenit un obicei? Daca ati raspuns cu „da” la oricare dintre aceste trei intrebari, poate ar fi timpul sa va refaceti stilul de viata.
Odata ce ati dobandit inteligenta emotionala, puteti sa ganditi clar si sa actionati decisiv.
Asadar folositi relaxarea pentru a crea un design de voiosie in viata dumneavoastra. Descoperiti ce locuri, oameni si spatii va fac sa va simtiti relaxati. Concepeti o practica a scrisului si desenatului in jurnal. Infaptuiti 5-10 minute de „hammocking” sau relaxare profunda. (Hammoking este un cuvant inventat, care se refera la statul si relaxatul in hamac)
Mindfulness inseamna cultivarea constientizarii, acceptarii si compasiunii. Mindfulness va perfectioneaza constientizarea si compasiunea (dorinta de a atenua suferinta), cele doua elemente necesare pentru a schimba relatia cu stresul.
Mindfulness este o metoda de filtrare a informatiei cu puterea dumneavoastra de observatie, permitandu-va sa navigati catre ce e bun pentru voi. Cand perfectionati puterea de a fi prezenti, va imbunatatiti abilitatile de gandire critica. Cand traiti in trecut mai degraba decat in prezent, tindeti sa ratati posibilitatile care sunt chiar in fata dumneavoastra. Mindfulness va antreneaza sa incetiniti, sa deveniti tacuti si sa va vedeti mai bine, in mod clar, cu auto-compasiune, tiparele mintale si emotionale.
Marga Odahowski mentioneaza despre mentalitatea wabi sabi. Wabi sabi este arta nipona de apreciere a frumusetii imperfectiunii. Totul este acceptat ca avand o anume frumusete. Mindfulness poate fi folosit in situatii stresante prin: practicarea acceptarii si bunatatii fata de sentimentele voastre de stres; observarea gandurilor despre stres si despre senzatia supararii dumneavoastra; calmarea cu ajutorul respiratiei.
Psihologia pozitiva se focuseaza pe studierea emotiilor pozitive care creeaza stare de bine si inteles in propriile vieti. Precum cercetarea mindfulness, cultivarea abilitatilor care va dirijeaza mintea va sustine in crearea calmului si creativitatii in viata de zi cu zi.
„In timp ce scriam cartea dupa care a fost facut audiobookul de fata, am capatat obiceiul de a manca ciocolata. OK, era chiar cea mai buna ciocolata neagra. M-am documentat legat de doua marci care imi plac la nebunie si care au 80% ciocolata neagra si continut scazut de zahar. Totul mergea bine pana am constatat ca nu mancam doar o patratica. Mancam jumatate de tableta. Asta insemna zece patratele! Pe langa ingrasare, am observat ca ma facea un pic hiperactiva. Din moment ce scriam o carte despre calm, asta era o contradictie. Am decis ca voiam sa scriu cea mai buna carte posibila, si asta insemna fara agitatie de la cafeina. Intuitia imi tot spunea: «Renunta la ciocolata.» Am rezistat cateva saptamani, pentru ca imi place la nebunie ciocolata, si m-am intrebat cum as putea sa fac asta posibil. Mi-am schimbat multe obiceiuri in viata si stiu ca poti sa renunti si sa te reapuci. Voiam sa renunt la ciocolata rapid si sa scurtez urcusurile si coborasurile procesului.
Am vorbit cu un prieten nutritionist despre renuntare si am discutat procesul si nevoia de generozitate cu sine in procesul de schimbare. A doua zi, am renuntat la ciocolata. In ultimele saptamani am avut doar cateva momente in care m-am gandit ca as manca niste ciocolata, si cand se intampla asta, imi folosesc abilitatile de mindfulness ca sa observ, sa accept si sa uit de asta. Acum, ca n-am un obicei zilnic de a manca ciocolata, mananc ciocolata doar la ocazii speciale cu prietenii. Am trei tablete de ciocolata acasa, si vor face parte, cu siguranta, din celebrarea predarii-manuscrisului-meu. Pana atunci, savurez ceai de menta! Intuitia mea e buna, simt ca fara ciocolata am mai multa energie si concentrare. Sunt atat de bucuroasa ca am ascultat-o.”
Cheia energiei durabile este propria abilitate de a va linisti mintea, de a asculta de intelepciunea propriei intuitii si de a actiona cu bun-simt si integritate. In cazul in care cautati o noua cale de a va trai viata, care sa va aduca atat rasplata, cat si reinnoire, aceste practici calmante sunt bune pentru voi.
Unul dintre instrumentele principale in trusa unui designer este reprezentat de tinerea unui jurnal. In timp ce va construiti abilitatile mintii de designer (descopera, concepe, infaptuieste), scrierea si schitarea sunt cheile designerului catre propriul progres si propria activitate.
In campusurile universitare, hammocking (statul in hamac) a devenit un verb. Studentii folosesc hamace portabile ca sa-si petreaca ceva timp singuri si sa se relaxeze. Calitatea vietii chiar depinde de ceea ce faceti. Este dictata de starea mintii voastre. Actiunea urmeaza acolo unde va plasati intentia.
Tipuri de produse: Audiobook
Durata/Lectura 5 ore si 26 de minute/Bianca Brad
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 41,25 leiPRP: 55,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
OPINIA CITITORILOR