Martin S Martin, America povestita unui prieten din Romania

PRP: 40,45 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,36 lei
Diferență: 8,09 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

„M-am intalnit cu Martin in modul de„a vedea America". Insa, spre deosebire de mine, care nu aveam la indemana decat caracterul abstract al unei conceptii, Martin cunoscuse, in privinta Americii, nedreptatea asprelor judecati ale lumii, dupa ce-si croise un destin traind acolo printre oameni in carne si oase. Familiarizat cu realitatile vietii americane, suferea profund atunci cand trebuia sa le compare cu nerozia simplificatoare a locurilor comune. Oful lui cu America, asa ajunsesem sa-i botez suferinta. Si, intr-o buna zi, i-am propus sa scrie chiar el o carte reparatorie. Asa s-au nascut paginile care urmeaza.“ (Gabriel LIICEANU)

„Intern la Fundeni in 1967, in preajma lui Dan Setlacec, Martin Constantinescu nu-si dorea altceva decat ceea ce orice tanar industrios si lucid isi poate dori, daca a ales chirurgia: sa vindece oameni si sa-i invete si pe altii s-o faca. Adica: o clinica bine dotata, o echipa solidara de profesionisti si promisiunea unui parcurs universitar.
In acest moment intra in scena, ca sa zicem asa, tarisoara: pentru meritele sale, doctorul Constantinescu e indepartat din invatamant (unde nu depasise, de altfel, treapta asistentiei), iar logistica operatorie intra abrupt in deriva. Martin Constantinescu a parasit Romania. Azi se numeste Martin S. Martin si a facut cardiologie de varf in Statele Unite.“ (Andrei PLESU)

Martin S. Martin, celebru chirurg de la Spitalul Fundeni emigrat in SUA in 1985, incearca in aceste pagini sa risipeasca prejudecatile si cliseele care s-au adunat de-a lungul timpului in legatura cu America. In cele douasprezece scrisori adresate unui prieten din tara, se opreste asupra catorva teme fundamentale ale vietii si istoriei americane: Parintii Fondatori si simbolurile nationale, sistemul electoral si apropiatele alegeri, armata, antiamericanismul, asistenta medicala, solidaritatea umana, originalitatea muzicii si a poeziei, politetea, mancarea, cititul etc. Prieteni, vecini, simpli cunoscuti contribuie si ei– prin prezenta si opiniile lor impartasite deschis– la aceasta descriere empatica a lumii americane, iar portretele lor, extrem de vii, dau culoare si caldura tabloului de ansamblu.

Nr. de pagini: 320
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1665 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.