Metode de depoluare a mediului inconjurator

PRP: 47,25 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,53 lei
Diferență: 4,72 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

INTRODUCERE:

In prezent, protectia mediului este o problema majora a intregii umani-tati. Activitatea omului, orientata spre valorificarea resurselor naturale, a afectat intotdeauna starea factorilor de mediu. In secolul XXI, secolul dezvoltarii ex-plozive a tuturor activitatilor umane, in special a activitatii din sectorul industriei, agriculturii si urbanizarii, interventia omului in modificarea conditiilor de mediu a depasit pragurile limita de regenerare a naturii. Toate acestea au determinat societatea internationala sa devina constienta de important mediului, nu numai pentru omenire, ci pentru supravietuirea intregii planete. Astfel, relatia mediu-societate umana a capatat dimensiuni concrete. Nu se mai pune problema,, imblanzirii naturii", ci a constientizarii faptului ca omul este o parte intrinseca a mediului, fapt pentru care protectia si conservarea acestuia inseamna, de fapt, asigurarea habitatului necesar pentru continuarea existentei sale.
Vasta problematica a protectiei mediului in contextul dezvoltarii durabile se concentreaza pe combaterea fenomenelor de poluare inerente unor activitati umane in stadiul actual, prevenirea deteriorarilor posibile, asimilarea, adaptarea si aplicarea cerintelor de mediu europene, monitorizarea calitatii factorilor climatici in vederea diminuarii impactului asupra mediului, a efectelor fenomenelor ecologice de anvergura globala, promovarea tehnologiilor curate.
Poluarea poate fi definita ca o modificare defavorabila mediului natural, care apare partial sau in totalitate ca urmare a activitatii umane, are efecte directe sau indirecte asupra acestuia, alterand repartitia fluxului, nivelul de radiatii, compozitia fizicochimica a mediului natural si abundenta speciilor. Aceste modificari pot influenta omul direct sau indirect, prin intermediul produselor agricole, apei si altelor produse biologice, afecteaza obiectele fizice, posibilitatile recreative ale omului si degradeaza natura.
Poluarea mediului reprezinta o preocupare majora la nivel individual, colectiv si global. Degradarea conditiilor de viata induse de poluare justifica aceste preocupari si impune masuri complexe, generale de diminuare a efectelor negative si preintampinare a fenomenelor de poluare de orice fel.
Globalizarea este un proces complex care se desfasoara in toate domeniile si care redefineste structura lumii.! n mod evident afecteaza si mediul prin cele trei componente: tehnologia, politica si economia. In consecinta, globalizarea din ultimele decenii provoaca degradarea mediului, prin domenii carora pana acum le-am acordat o mare importanta, dar fara o idee despre efectele pe care le-au provocat.
Sursele de poluare ale mediului sunt multiple, iar natura poluantilor este diversa. Grav este ca poluantii nu actioneaza numai local, in zona de emisie, ci sunt transportati in spatiu, in aer, in apele de suprafata, in sol, in apele subterane, afectand conditiile de viata, intra in reactii chimice cy alte substante, sufera transformari chimice si modifica echilibrul acestor ecosisteme.


Autori: Elena Gavrilescu, Gilda Diana Buzatu
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 392
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Metode de depoluare a mediului inconjurator

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2016 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.