Nedumeririle bunului-simt - Prefata de Dumitru Constantin-Dulcan de Teofil Lung
DESCRIERE
Cartea autorului Teofil Lung „Nedumeririle bunuluisimt Prefata de Dumitru ConstantinDulcan de Teofil Lung" de la editura SCOALA ARDELEANA
Dupa succesul de care s-a bucurat volumul de reflectii asupra omului si a vietuirii Mantaua lui Hipocrate (Editura Eikon, doua editii succesive in 2012 si 2014), profesorul Teofil Lung revine pe taramul eseisticii.
Noua carte pe care ne-o propune reputatul chirurg oncolog se inscrie in linia aceluiasi umanism militant, a aceluiasi moralism activ, care dinamiteaza atitudini, prejudecati si inertii pernicioase pentru natura umana si face apel la ceea ce autorul considera a fi valorile cheie ale unei deveniri moderne, „cele mai importante lucruri din viata omului”: mintea, imaginatia si libertatea.
Horia Badescu
* * *
Cartea lui Teofil Lung este un apel la trezirea din anestezia morala a lumii in care traim, la trezirea din somnul nefericit al ratiunii, la schimbarea fiecaruia dintre noi – ca unica sansa de a evita riscul autodistrugerii.
Dumitru Constantin-Dulcan
* * *
Ideile surprinse intre copertile acestei carti se doresc a fi o pledoarie pentru trezirea la realitate a omului. Ele sunt un strigat care indeamna la schimbare. Iar schimbarea trebuie sa vina prin „activarea” mintii, a gandului si a imaginatiei. Lenevia mintii este boala care dezumanizeaza omul. Numai cugetand putem aspira la adevar, care adevar este urmat de alt adevar si tot asa… pentru ca se pare ca adevar nu exista pentru ca nu exista lumea in care ar fi trebuit sa vina. De aceea intre „venire” si „plecare” omul trebuie sa stie ca recompensa pentru faptele sale se va face in timpul acestei „calatorii”, si nu in lumea umbrelor, de unde nimeni nu s-a intors pana acum.
Teofil Lung
* * *
Nascut in 1946 la Hodis in judetul Cluj, medic primar (chirurgie oro-maxilo-faciala), profesor doctor al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, ex-sef al Clinicii de chirurgie oro-maxilo-faciala, chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Teofil Lung este autor a opt carti de specialitate si aproape a o suta de lucrari stiintifice publicate in reviste romanesti sau straine. A publicat la Editura Eikon volumul de eseuri Mantaua lui Hipocrate, care s-a bucurat de doua editii (2012, respectiv 2014) si de un real succes pe piata de carte din Romania.
Participant la cateva zeci de congrese nationale si europene, dar si din America, Japonia sau China, la care a sustinut peste 90 de comunicari, profesorul Teofil Lung isi inscrie in palmares mai bine de 7000 de operatii in zona capului si gatului, cu preponderenta in patologia oncologica, unele dintre acestea fiind premiere nationale sau chiar europene, cu ecou in presa scrisa si televiziune. A fost gratulat cu Diploma de excelenta a premiilor media la propunerea grupului de presa Adevarul (2013) si Crucea Transilvana din partea Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului si a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului (2013).
Este membru al mai multor asociatii profesionale nationale si internationale.
* * *
Noua Spiritualitate este emanatia unei Noi Stiinte care s-a conturat indeosebi catre sfarsitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledeaza pentru originea spirituala a Universului.
Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizatii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea conditiei umane. In acelasi timp insa filosofia care a motivat-o nu a reusit sa evite actuala criza globala. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere.
Colectia noastra se deschide, asadar, tuturor cartilor menite sa propuna o solutie de iesire din impasul lumii contemporane, sa avanseze o ipoteza coerenta sau sa adauge o noua valenta demersului spre o lume mai buna. Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale daca ramanem la aceeasi gandire. Acesta este motivul pentru care toti comentatorii fenomenului social opteaza pentru o Noua Spiritualitate. Respectul pentru viata, nevoia de schimbare a fiecaruia dintre noi in acord cu Legea fundamentala a Universului, care postuleaza infaptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, si nu a urii si a dezbinarii, constituie esenta Noii Spiritualitati.
Dumitru Constantin-Dulcan
Anul aparitiei: 2016
Format: 13x20cm
Nr. pagini: 222
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 405,00 leiPRP: 450,00 lei
- 54,00 leiPRP: 60,00 lei
- 44,10 leiPRP: 49,00 lei
OPINIA CITITORILOR