Padurea spanzuratilor

PRP: 29,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,20 lei
Diferență: 5,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

IN TOP 1001 CARTI SCRISE VREODATA

ROMAN TRADUS IN 15 LIMBI

„Padurea spanzuratilor” este primul roman psihologic din literatura romana. El analizeaza situatia dureroasa a soldatilor romani transilvaneni din timpul Primului Razboi Mondial: chiar daca erau, politic, parte a imperiului Austro-Ungar, iar ei au fost obligati sa lupte contra conationalilor lor.

Cartea este inspirata de tragedia reala a fratelui scriitorului, sublocotenentul Emil Rebreanu, ce fusese condamnat la moarte si executat in mai 1917 prin spanzurare la Ghimes, pentru incercarea de a traversa frontul in scopul de a se alatura Armatei Romane. Protagonistul, Andrei Bologa, locotenent in armata austro-ungara, are aceeasi soarta, autorul Liviu Rebreanu ilustrand prin povestea sa lupta dintre loialitate si datorie.

Lucrarea a fost distinsa in 1924 de Societatea Scriitorilor Romani cu „Marele premiu al romanului”, decis de o comisie din care au facut parte Mihail Sadoveanu, Octavian Goga si Garabet Ibraileanu.

„Padurea spanzuratilor” este o marturie de razboi cu semnificatie universala, care impresioneaza profund si astazi.

— 1001 carti de citit intr-o viata, Andreea Weisl,

Universitatea Cambridge, Marea Britanie

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0831 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.