Raspunderea civila contractuala de Viorel Terzea

PRP: 130,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 123,50 lei
Diferență: 6,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: General

DESCRIERE

Monografia „Raspunderea civila contractuala” a fost elaborata cu scopul de a realiza o analiza detaliata a  raspunderii civile contractuale,  sub toate aspectele:  raportul dintre aceasta institutie juridica si celelalte remedii ale neexecutarii, domeniul de aplicare, conditiile in care poate interveni raspunderea, modalitatea de reparare a prejudiciului contractual, cauzele justificative de neexecutare, clauzele de exonerare sau de limitare de raspundere, clauzele conventionale de evaluare a cuantumului prejudiciului etc.

Prin prezentul  demers stiintific s-a urmarit totodata o identificare a problemelor controversate din aceasta materie, precum si oferirea unor  solutii argumentate in vederea rezolvarii respectivelor probleme, astfel incat sa fie un  ghid necesar in solutionarea litigiilor derivate din neexecutarea obligatiilor contractuale.

In vederea  realizarii acestei monografii s-a procedat la  o examinare  a practicii judiciare recente (aproximativ 400 de hotarari judecatoresti pronuntate de Curtile de Apel  si de  Inalta Curte de Casatie si Justitie), ceea ce confera prezentei lucrari un caracter preponderent practic.

Lucrarea reprezinta teza de doctorat sustinuta in anul 2020 la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, pentru care a fost acordata ce mai inalta distinctie (summa cum laude). 

 

Valeriu Stoica, despre lucrare:

Calitatile prezentei monografii sunt evidente. Mai intai, desi autorul are permanenta tentatie a cercetarii exhaustive, puterea de sinteza – pe care o dovedeste pentru cititorul atent  – inlatura pericolul pierderii in labirintul detaliilor. Bibliografia bogata, jurisprudenta nationala si cea europeana, precum si unele aspecte de drept comparat au fost examinate cu atentie, dar, in final, analiza a cedat locul sintezei, astfel incat  lucrarea – fara a   omite nimic important din ceea ce s-a dezbatut in doctrina si din ceea s-a solutionat in jurisprudenta – alcatuieste un intreg coerent, excelent sistematizat, limpede si cuprinzator.

Este vizibila preferinta autorului pentru dulcele stil clasic, elegant si sobru ca o coloana dorica,  rafinat in literatura juridica de drept privat de Traian Ionascu, Constantin Statescu, Gheorghe Beleiu si Marian Nicolae (aceasta numai in textele propriu-zise, nu si in notele de subsol), ramanand imun la tentatia stilului corintic adoptat de Mihail Eliescu si Liviu Pop. Aceasta preferinta stilistica a autorului a fost benefica, lucrarea, chiar daca este foarte intinsa, ramanand foarte accesibila la lectura si plina de folos pentru toti cei care, din perspectiva teoretica sau din perspectiva practica, doresc sa afle care este imaginea de ansamblu, in egala masura sintetica si cuprinzatoare, a institutiei raspunderii civile contractuale.

 

Flavius Antoniu Baias, despre lucrare:

Teza de doctorat „Raspunderea civila contractuala”, redactata de Domnul Judecator dr. Viorel TERZEA, abordand monografic o institutie fundamentala a dreptului civil, atat din perspectiva dreptului romanesc, cat si a celui comparat, reprezinta o intreprindere temerara a autorului – deloc surprinzatoare, avand in vedere „antecedentele” sale stiintifice –, menita sa ofere o viziune cat mai completa, din perspectiva teoretica si practica, asupra subiectului cercetat. Personal, il felicit pe autor pentru rezultatul efortului sau, care va ramane – sunt sigur! – un titlu de referinta in stiinta dreptului civil roman!

 

Eugen Chelaru, despre lucrare:

Lucrarea „Raspunderea civila contractuala” se citeste greu! Dar nu din cauza ambiguitatii exprimarii autorului, ci din cauza bogatiei ideilor pe care le contine si a minutiozitatii cu care este tratata fiecare chestiune. Tratarea temei pe care a ales-o i-a oferit autorului ocazia de a aborda aproape toata teoria obligatiilor, iar el nu a ezitat sa o faca.

In pofida volumului considerabil de informatii pe care il contine in cele 705 pagini, lucrarea este structurata astfel incat cel care este interesat doar de o anumita chestiune sa se poata orienta cu usurinta si sa poata afla nu doar punctul de vedere al autorului, ci si alte opinii doctrinare si pozitia jurisprudentei. Numeroase trimiteri la dreptul contractual completeaza aceste informatii.

 

Sevastian Cercel, despre lucrare:

Demersul stiintific realizat de autorul lucrarii este complex si profund, rezultat al unei ga%u0302ndiri analitice si al studiului atent al unei bogate bibliografii nat%u0326ionale s%u0326i straine, ava%u0302nd in vedere, in acelasi timp, si jurisprudenta in materie. Sunt numeroase situat%u0326iile in care autorul prezinta problemele concrete care au aparut in jurisprudent%u0326a, corelate cu diferitele opinii exprimate in doctrina, pentru a clarifica un anumit aspect analizat, cu rigoare s%u0326i convingere.

Tema aleasa este de actualitate, iar organizarea analizei acesteia intr-un plan judicios intocmit subliniaza capacitatea autorului de a-i conferi rigoarea studiului aprofundat si metodic specific stiintelor juridice. I%u0302ntinderea textului lucrarii s%u0326i structura acesteia sunt rezultatul preocuparii autorului de a analiza minut%u0326ios toate aspectele relevante ale institut%u0326iei juridice in discut%u0326ie, de a prezenta corect s%u0326i complet argumentele solut%u0326iilor propuse, fara a evita dificultat%u0326ile inta%u0302lnite pe parcursul demersului sau. Stilul utilizat de autor este riguros, rational, clar si corespunde exigentelor de logica si de tehnica juridica, fiind, in acelasi timp, accesibil.


Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 650
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2412 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.