Rebela (cea rea de buna si urat de frumoasa)

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Noua carte a scriitoarei Claudia Partole Rebela, cea rea de buna si urat de frumoasa este jurnalul unei adolescente si, asa cum cere genul acesta de scriitura, inregistreaza confesiuni si reflectii ordonate cronologic. Factorul care da impuls insemnarilor zilnice ale unei fete de 15 ani este revolta. Gesturile de fronda sunt, in genere, specifice varstei, iar in cazul dat autoarea urmareste reactiile unei minore, a carei parinti divorteaza. Proza Rebela va putea fi valorificata din mai multe perspective, deopotriva de eficient de catre elevi, cadre didactice si parinti. Pe de o parte, se va patrunde in cele mai intime reflectii ale unei adolescente, care a devenit martora a certurilor zilnice ale parintilor sai. Copil sensibil si inteligent, Paula isi descrie relatiile cu colegii, cu vecinii si cu maturii din jurul ei intr-un fel aparte. Cititorii mai tineri se vor regasi neaparat in aceste preocupari si framantari; experienta diaristei ii va ajuta sa-si clarifice unele intrebari, sa devina mai buni si mai toleranti cu oamenii. Parintii si educatorii vor avea in aceasta carte material didactic expresiv si convingator. Pe de alta parte, proza e in masura sa satisfaca gustul estetic prin limbajul elevat al unei scriitoare consacrate si prin formele pe care le ia aceasta: jurnal in jurnal, insemnari datate in caiet, reflectii postate sau preluate de la altii de pe facebook, fragmente in forma epistolara, trimiteri livresti, anunturi, aforisme despre viata si relatia cu semenii. Aceste configuratii textuale sunt mixate cu dezinvoltura, imitand ordinea cu totul speciala a unui univers adolescentin.

Pierderea adevaratelor valori, bezna mintii umane, devenirea omului, pierderea credintei, dezradacinarea, lipsa "unui loc sub soare" sunt temele pe care le frecventeaza cu insistenta Claudia Partole. Si trebuie sa recunoastem ca vorbim despre un nume care s-a impus anume prin aceasta umanizare a literaturii si scrisului. - Maria Pilchin, poet, critic literar

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0717 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.