Regimul juridic al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 700
Format: 145x205 mm
Categoria: General

DESCRIERE

Cartea autorului Andreea-Teodora Stănescu „Regimul juridic al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent" de la editura HAMANGIU

Lucrarea Regimul juridic al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent reprezinta teza de doctorat a doamnei Andreea-Teodora Stoica (Stanescu), coordonata de catre doamna prof. univ. dr. Smaranda Angheni. Teza a fost sustinuta public la data de 25 iunie 2010, in cadrul programului de doctorat in domeniul stiintelor juridice organizat de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Pentru atingerea scopului cercetarii, desfasurarea de activitati economice in mod independent a fost analizata din trei perspective: perspectiva cronologica, perspectiva pozitivista si perspectiva comparatista. Perspectiva cronologica a avut ca finalitate identificarea actelor normative care au reglementat desfasurarea de activitati economice in mod independent, incepand din perioada intrarii in vigoare a Codului comercial si pana in prezent. Pe baza acestora a fost realizata o prezentare generala a formelor de organizare care au putut fi alese, de-a lungul timpului, pentru desfasurarea de activitati economice in mod independent. Perspectiva pozitivista a avut ca finalitate cercetarea cadrului normativ actual in materia desfasurarii de activitati economice in mod independent, in vederea configurarii formelor de organizare ce pot fi alese in acest scop. Cele trei forme de organizare reglementate de O. U. G. nr. 44/2008 - persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala si intreprinderea familiala - au fost supuse analizei pentru conturarea unei imagini de ansamblu a vietii juridice a fiecareia dintre ele, dar si pentru identificarea elementelor comune, respectiv a diferentierilor ce exista intre acestea. Analiza pozitivista are in vedere legislatia actualizata la momentul sustinerii publice. Perspectiva comparatista a avut ca finalitate identificarea actelor normative care reglementeaza, in prezent, desfasurarea de activitati economice in mod independent, in dreptul altor state, precum si a formelor de organizare ce pot fi alese in acest scop.


 



ISBN: 978-606-27-1314-0

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1872 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.