Scara magica spre succes
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Scara magica spre succes / The Magic Ladder to Success de Napoleon Hill prezinta intr-o forma foarte condensata, toti cei saptesprezece factori care stau la baza filosofiei Legii succesului elaborate de autor. Filosofia respectiva reprezinta tot ce au invatat cei mai de succes oameni din toate timpurile despre obtinerea succesului in aproape orice tip de activitate umana.
Napoleon Hill (1883 – 1970) a fost un autor american de literatura self-help, fiind considerat la un moment dat cel mai iubit autor motivational american. Cea mai cunoscuta carte a sa, Think and Grow Rich / De la idee la bani (1937) este una dintre cele mai bine vandute carti de dezvoltare personala din toate timpurile. Majoritatea cartilor sale vorbesc despre succes, un subiect care l-a preocupat in mod deosebit pe autor. Napoleon Hill a fost preocupat mai exact de modul in care convingerile proprii ne pot influenta succesul personal. De altfel, fraza „Ceea ce mintea omului poate concepe si crede, poate realiza” este una dintre expresiile marcante ale lui Napoleon Hill.
Cartea de fata reprezinta o reeditare din 2013 a manuscrisului original al lucrarii Scara magica spre succes, scrisa de Napoleon Hill si publicata in 1930.
„Volumul de fata este rezultatul unei analize a muncii de o viata a peste o suta de barbati si femei, care au avut un succes extraordinar in cariera, si a peste 20.000 de barbati si femei care au fost catalogati drept ratati.”
Cei 17 factori care alcatuiesc legea succesului
In conditiile in care succesul este definit ca „puterea cu care obtinem orice dorim fara sa incalcam drepturile celorlalti”, autorul ne va arata pe parcursul cartii cum putem obtine tot ce ne dorim cu ajutorul celor 17 factori care alcatuiesc legea succesului. Acesti 17 factori reprezinta fiecare cate o lectie despre succes.
1. Lectia 1 - Mintea superioara: Oricine poate sa-si stimuleze mintea pana cand o aduce intr-o stare intensa de dorinta este capabil si sa realizeze lucruri iesite din comun in incercarea de a satisface dorinta respectiva.
In acest capitol extrem de interesant autorul vorbeste despre cele mai mici particule care alcatuiesc fiecare lucru si intreg universul, despre vibratiile emise de acestea, despre vid si importanta acestuia in transmiterea gandurilor, dar si despre cum anumite ganduri ne pot fi transmise de alte persoane, nefiind rezultatul propriului proces de gandire.
Tot aici regasim o teorie interesanta in legatura cu gandurile care „rasar brusc” in mintea unui om si eventuala sursa a acestora, dar si cateva consideratii captivante cu privire la chimia mintii. In acest context, „mintea superioara” este definita ca „orice grup de oameni care isi vor coordona mintile in spiritul unei armonii perfecte”. Aflam tot aici cum se aplica principiul chimiei mintii prin care se creeaza o „Minte Superioara” pentru a avea succes in afaceri, dar si care sunt cele zece surse majore de accelerare a mintii. Intrebarea „De ce nu se realizeaza barbatii inainte de 40 de ani” isi va gasi un raspuns tot in aceasta sectiune.
2. A doua lectie: Un obiectiv principal clar. Autorul ne convinge cat de important este sa ai un obiectiv principal clar dandu-ne un exemplu concret. Din cei peste 20.000 de oameni analizati timp de peste 20 de ani de catre autor, 95% erau niste ratati. Restul de 5% erau oameni de succes. Acestia aveau un obiectiv principal clar si, de asemenea, un plan pentru a atinge obiectivul respectiv. In concluzie, pentru a te bucura de succes in orice demers, trebuie sa ai un obiectiv clar spre care sa avansezi prin munca.
3. A treia lectie: Increderea in sine. Pentru a reusi, trebuie sa crezi in capacitatea ta de a realiza orice decizi sa faci. Un obiectiv principal clar este punctul din care pleaca toate realizarile remarcabile, dar increderea in sine este forta nevazuta care convinge, determina sau face pe cineva sa mearga inainte pana cand obiectul ales drept tinta devine realitate.Tot aici aflam cele Sase Temeri Fundamentale care reprezinta temeri in calea increderii in sine.
4. A patra lectie: Obisnuinta de a economisi. Regretatul James J. Hill (care avea pregatirea necesara pentru a discuta ca expert pe aceasta tema) spunea ca exista o regula prin care orice om se poate testa pe sine si poate determina cu mult inainte daca va reusi sau nu in timp; iar regula era urmatoarea: „Trebuie sa-ti fi format obiceiul de a economisi bani in mod sistematic”.
5. A cincea lectie: Initiativa si leadershipul. Potrivit autorului nu exista succes fara initiativa, asadar, primul pas, esential pentru dezvoltarea initiativei si leadershipului, consta in formarea obisnuintei de a lua decizii rapide si ferme, pentru ca, omul care oscileaza intre doua sau mai multe idei incomplete si mai mult sau mai putin vagi despre ceea ce vrea sa faca, ajunge, de regula, sa nu faca nimic.
6. A sasea lectie: Imaginatia. Fiecare dintre lucrurile pe care le-au creat sau construit vreodata oamenii a fost mai intai inchipuit in minte, cu ajutorul imaginatiei! Asadar, obiectivul principal clar si planul pentru realizarea lui, increderea in sine, obiceiul de a economisi, initiativa si leadershipul, toate se pot dovedi inutile in lipsa imaginatiei, aceasta forta motoare care sa modeleze folosirea acestor calitati. Autorul iti ofera aici o tehnica pentru a genera mereu idei noi.
7. A saptea lectie: Entuziasmul. Napoleon Hill sustine ca majoritatea oamenilor de succes, din toate categoriile sociale apartin tipului entuziast de persoana. Asadar, entuziasmul este o forta care nu numai ca le da mai multa putere celor pe care ii insufla, ci este de asemenea contagios si ii afecteaza pe toti cei cu care intra in contact. In plus, entuziasmul pentru munca pe care o faci elimina partea obositoare a acesteia.
8. A opta lectie: Autocontrolul. Autorul sustine ca nimeni nu poate sa devina puternic pana nu invata sa se stapaneasca, pentru ca, in mare parte, succesul in viata depinde de negocierile armonioase cu alti oameni si pentru acestea este nevoie de un autocontrol foarte mare.
9. A noua lectie: Sa faci mai mult decat esti platit. Napoleon Hill sustine ca exista doua motive principale pentru care toti oamenii de succes trebuie sa aplice aceasta lege, dupa cum urmeaza:
1. Asa cum un membru sau o alta parte a corpului devine mai puternica proportional cu masura in care este folosita, la fel si mintea devine mai puternica prin utilizare. Facand cele mai mari servicii posibil, facultatile prin care sunt realizate sunt puse la lucru si, in cele din urma, devin puternice si exacte.
2. Efectuand servicii care depasesc remuneratia primita, vei atrage o atentie favorabila asupra ta si in scurt timp vei fi cautat si vei primi oferte generoase pentru serviciile tale, urmand sa existe mereu o piata pe care sa vinzi serviciile respective.
10. A zecea lectie: Personalitate placuta. Potrivit autorului succesul in viata depinde aproape in intregime de personalitate. O fire neplacuta poate sa distruga sansele pana si celui mai educat om iar firile de felul acesta au ruinat o multime de oameni. Descopera aici ce inseamna o personalitate placuta si incepe sa lucrezi la ea.
11. A unsprezecea lectie: Gandirea exacta. Oricine poate stapani arta gandirii exacte cu conditia de a respecta cel putin doua principii fundamentale, dupa cum urmeaza:
1. Separarea faptelor de informatii.
2. Separarea faptelor in doua categorii: cea a faptelor importante si cea a celor neimportante sau irelevante.
12. A douasprezecea lectie: Concentrarea. Oamenii care s-au bucurat de succes si-au concentrat cea mai mare parte a gandirii si a eforturilor asupra unui scop clar, a unui obiectiv clar sau a unei tinte principale clare. Asadar, afla ce doresti sa faci – adopta un obiectiv principal clar – si apoi concentreaza-ti intreaga energie pentru atingerea acestui obiectiv.
13. A treisprezecea lectie: Cooperarea. Pentru a reusi la scara mare in orice demers, trebuie sa avem parte de cooperarea amicala a celorlalti, insa pentru a o obtine, este de parere autorul, trebuie sa exersam suficient inainte Entuziasmul, Autocontrolul si Obiceiul de a Face Mai Mult decat Lucrurile pentru care suntem platiti. Tot aici vei gasi o serie de recomandari foarte practice ale autorului despre modalitatile in care poti castiga increderea celorlalti.
14. A paisprezecea lectie: Sa castigi de pe urma esecului. Esecul este intotdeauna o binecuvantare deghizata, cu conditia sa ne ofere o lectie utila pe care nu am fi putut sa o invatam sau pe care nu am fi invatat-o in lipsa lui, este de parere Napoleon Hill. Descopera aici o serie de personalitati care au esuat de nenumarate ori pana au reusit dar si un poem seducator despre beneficiile esecului.
15. A cinsprezecea lectie: Toleranta. Invatand sa fim toleranti ne vom scuti de o multime de probleme, considera Napoleon Hill, constient fiind ca majoritatea razboaielor si-au avut originea in intoleranta. Intoleranta este consecinta ignorantei sau, altfel spus, a lipsei de cunoastere. Oamenii bine informati sunt rareori intoleranti, deoarece stiu ca nimeni nu cunoaste suficient de multe lucruri pentru a putea sa-i judece pe ceilalti dupa standardele sale.
16. Lectia a saisprezecea: Regula de aur. Potrivit lui Napoleon Hill aceasta este cea mai importanta lectie dintre toate pentru ca, folosind-o, putem invata adevaratul secret – singurul secret care exista – al artei de a-i determina pe ceilalti sa faca ce vrem noi sa faca. Descopera-o aici si invata sa o aplici!
17. A saptesprezecea lectie: Obiceiul de a te ingriji de sanatate. Aflam de aici ce inseamna sa ai o stare buna de sanatate dar si ca gandurile negative reprezinta o amenintare pentru starea de bine a corpului nostru. Autorul ne da si cateva sugestii referitoare la cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a ne ameliora starea de sanatate.
Daca in prima parte a cartii, autorul ne-a vorbit despre factorii care ne ajuta sa obtinem succesul, in aceasta ultima parte autorul aduce in prim plan factorii care ne conduc la esec, oprindu-se un pic mai mult la misterul puterii gandului cu care atragem in viata noastra toate lucrurile, fie ele rele sau bune.
Tot aici vom afla o serie de modalitati prin care putem transforma aceasta filosofie in bani, dar si cateva exemple de indivizi carora aceasta filosofie le-a schimbat fundamental viata. Pentru ca, pana la urma, acesta este si scopul acestei filosofii:
„Nouazeci si cinci la suta din energia mintii umane ramane pasiva de-a lungul vietii. Obiectivul major al acestei filosofii a succesului este sa furnizeze stimulii care vor declansa cele nouazeci si cinci de procente de energie mentala latenta si sa le puna la treaba. Cum? Sadind in minte un motiv puternic care sa duca la actiune. Accelerand mintea prin contactul cu alte minti si facand-o sa vibreze la un nivel mai ridicat.”
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
OPINIA CITITORILOR