Set de 2 carti Guyton and Hall. Tratat de fiziologie a omului si Fiziologie ghid de examinare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Set de 2 carti Guyton and Hall. Tratat de fiziologie a omului si Fiziologie ghid de examinare contine:
- Guyton and Hall Fiziologie a omului, Ghid de examinare
- Tratat de fiziologie a omului - Editia a XIII-a
Descriere - Guyton and Hall Fiziologie a omului, Ghid de examinare
EDITIE IN LIMBA ROMANA SUB COORDONAREA
Profesor Dr. Simona Clichici
Disciplina Fiziologie
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca
Profesor Dr. Gabriela Adriana Filip
Disciplina Fiziologie
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca
Profesor Dr. Soimita Suciu
Disciplina Fiziologie
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca
Sef lucrari Dr. Cristian Cezar Login
Disciplina Fiziologie
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca
Sef lucrari Dr. Daniela-Rodica Mitrea
Disciplina Fiziologie
Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca
Scopul acestei carti este acelasi ca al editiilor precedente: sa ofere studentilor un mijloc de a-si evalua cunostintele de fiziologie deprinse din Tratatul de fiziologie a omului, Guyton & Hall. Autoevaluarea este o componenta importanta a invatarii pragmatice, mai ales atunci cand se studiaza un domeniu atat de complex precum fiziologia medicala. Ghidul de examinare Guyton & Hall a fost conceput pentru a oferi posibilitatea evaluarii cunostintelor de fiziologie medicala prin intrebari cu raspuns multiplu si explicatii date acestor intrebari. Aceasta carte este utila atat studentilor la medicina care se pregatesc pentru examinarile si provocarile carierei medicale, cat si pentru certificarea USMLE. Intrebarile si raspunsurile din acest volum de teste se bazeaza pe Tratatul de fiziologie a omului, Guyton & Hall, editia a 13-a (TMP 13). Cuprinde mai mult de o mie de intrebari si raspunsuri, iar fiecare raspuns face referire la Tratatul de fiziologie a omului. Ilustratiile au rolul de a intari conceptele de baza. Unele intrebari incorporeaza informatii din mai multe capitole pentru a testa capacitatea cititorului de a aplica si integra principiile necesare pentru intelegerea fiziologiei medicale. Pentru a parcurge in mod eficient aceasta carte, alocati un singur minut pentru fiecare intrebare dintr-un capitol, acesta fiind si timpul limita alocat pentru a raspunde la o intrebare din examinarea USMLE. Pe masura ce parcurgeti intrebarile, scrieti raspunsul langa fiecare intrebare. Dupa terminarea intrebarilor si scrierea raspunsurilor, verificati corectitudinea lor si cititi explicatiile oferite de autori. Cititi si textul la care se face referire din Tratatul de fiziologie a omului, Guyton & Hall, mai ales pentru intrebarile la care au fost date raspunsuri incorecte. Ghidul de examinare Guyton & Hall nu trebuie folosit ca inlocuitor pentru informatiile exhaustive continute in Tratatul de fiziologie a omului Guyton & Hall. Acest volum reprezinta doar un mijloc de evaluare a cunostintelor de fiziologie, si de a intari capacitatea cititorului de a le aplica si integra in practica medicala. Am incercat sa cream un manual de teste cat mai corect posibil si speram ca acesta va fi un instrument valoros pentru studiul fiziologiei. Va invitam sa ne trimiteti ideile voastre critice, sugestiile pentru imbunatatire si sa semnalati orice greseli. Sunt recunoscator fiecaruia dintre cei care au contribuit la crearea acestei carti. Vreau de asemenea sa multumesc lui Lauren Boyle, Rebecca Gruliow, Elyse O’Grady, Carrie Stetz si intregii echipe care lucreaza la Editura Elsevier pentru munca lor extraordinara in producerea si editarea acestui volum.
John E. Hall
Cuprins
Partea I Introducere in fiziologie: celula si fiziologie generala
Raspunsuri
Partea II Fiziologia membranei si a unitatii neuromusculare
Raspunsuri
Partea III
Inima Raspunsuri
Partea IV Circulatia sangelui
Raspunsuri
Partea V Fluidele corpului si rinichii
Raspunsuri
Partea VI Celulele sangvine, imunitatea si coagularea sangelui
Raspunsuri
Partea VII
Respiratia Raspunsuri
Partea VIII
Fiziologia aviatiei, spatiului cosmic si a scufundarilor la adancime 141
Raspunsuri
Partea IX
Sistemul nervos: A. Principii generale si fiziologie senzoriala
Raspunsuri
Partea X
Sistemul nervos: B. Sensibilitatile speciale
Raspunsuri
Partea XI
Sistemul nervos: C. Neurofiziologie motorie si integrativa
Raspunsuri
Partea XII
Fiziologia tubului digestiv
Raspunsuri
Partea XIII
Metabolismul si termoreglarea corpului Raspunsuri
Partea XIV
Endocrinologie si functia de reproducere Raspunsuri
Partea XV
Fiziologie sportiva
Raspunsuri
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 264
Format: 21x29
Descriere - Tratat de fiziologie a omului - Editia a XIII-a
Editia a 13-a Guyton and Hall Tratat de Fiziologia a Omului isi continua traditia indelungata de prezentare a conceptelor fundamentale ale fiziologiei, unificate in cel mai popular tratat de fiziologie medicala a lumii. Spre deosebire de alte tratate de fiziologie, acest ghid concis si cuprinzator are un singur autor, conferind textului consistenta, si este centrat pe un continut relevant pentru studentii in ani preclinici si clinici. Textul detailat este insotit de ilustratii cu rol didactic ce reflecta si sumatizeaza conceptele cheie din fiziologie si fiziopatologie.
Prima editie a Tratatului de Fiziologie a Omului a fost scrisa de Arthur C. Guyton cu aproape 60 de ani in urma. Spre deosebire de majoritatea tratatelor medicale, care au de obicei peste 20 de autori, primele opt editii ale Tratatului de Fiziologie a Omului au fost scrise integral de Dr. Guyton, iar timp de aproape 40 de ani fiecare editie noua a fost publicata fara a exista intarzieri.
Unul dintre principalele motive ale succesului fara precedent al cartii a fost capacitatea extraordinara a autorului de a explica principii complexe de fiziologie intr-un limbaj usor de inteles de catre studenti. Autorul a urmarit instruirea in domeniul fiziologiei a studentilor si nu impresionarea colegilor de specialitate. Am avut privilegiul de a lucra impreuna cu Dr. Guyton timp de aproape 30 de ani si totodata onoarea de a contribui la redactarea editiilor a 9-a si a 10-a. Dupa disparitia tragica a Dr. Guyton intr-un accident de automobil in anul 2003, mi-am asumat responsabilitatea de a continua si completa editiile urmatoare. In aceasta editie a Tratatului de Fiziologie a Omului scopul este acelasi ca si la editiile anterioare - de a explica, intr-un limbaj usor de inteles de catre studenti, modul in care diferitele celule, tesuturi si organe ale corpului uman functioneaza impreuna pentru a mentine viabilitatea organismului.
Sarcina a fost dificila si totodata captivanta datorita faptului ca acumularea rapida a cunostintelor de fiziologie continua sa explice tot mai multe mistere ale functionarii organismului uman. Au fost puse la punct numeroase tehnici noi de studiu al fiziologiei moleculare si celulare. Progresele facute in domeniul fiziologiei moleculare si celulare au facut posibila explicarea multor principii de fiziologie utilizand terminologia caracteristica biologiei moleculare si fizicii moleculare, astfel incat ele nu mai reprezinta o simpla enumerare de fenomene biologice separate si neclare. Tratatul de Fiziologie a Omului nu se doreste a fi un compendiu al celor mai recente progrese in fiziologie. Este o carte care a fost scrisa astfel incat sa continue traditia de a se adresa studentilor. Volumul se concentreaza pe principiile de baza ale fiziologiei, necesare pentru o cariera in profesiunile medicale - in medicina, stomatologie si asistenta medicala - dar si pentru studii postuniversitare in biologie si stiinte medicale.
Tratatul este de asemenea util medicilor si tuturor celor ce lucreaza in domeniul sanitar care doresc sa isi Prefata reactualizeze principiile fundamentale necesare intelegerii fiziopatologiei bolilor. In aceasta editie am incercat sa pastrez aceeasi organizare unificata a textului care a fost apreciata de studenti in trecut si sa ma asigur ca tratatul este suficient de cuprinzator incat studentii sa doreasca a-l utiliza ulterior ca baza pentru carierele lor profesionale. Speranta mea este ca acest tratat sa ilustreze maretia organismului uman si a numeroaselor functii ale acestuia si sa-i stimuleze pe studenti sa continue studiul fiziologiei pe parcursul vietii lor profesionale. Fiziologia realizeaza legatura intre stiintele fundamentale si medicina. Frumusetea incontestabila a acestei stiinte consta in faptul ca integreaza functiile separate ale tuturor celulelor, tesuturilor si organelor in ansamblul unitar care este organismul uman. Corpul uman reprezinta mult mai mult decat suma partilor sale componente, iar la baza vietii se afla aceasta functionare integrata si nu doar actiunile individuale ale diferitelor parti ale corpului. Se poate naste o intrebare importanta: "Cum se realizeaza coordonarea organelor si a sistemelor separate, astfel incat intregul organism poate functiona in mod normal?”. Din fericire, organismele noastre dispun de o retea vasta de sisteme de control prin feedback ce contribuie la dobandirea starii de echilibru in absenta careia viata nu ar fi posibila. Aceasta forma de control deosebit de elaborat este denumita de fiziologi homeostazie.
In caz de boala, echilibrele functionale sunt puternic modificate si homeostazia este afectata. Iar cand fie si numai un singur parametru atinge o valoare critica, viabilitatea intregului organism nu mai poate fi mentinuta. Asadar, unul dintre scopurile acestui tratat este de a pune accentul pe eficacitatea mecanismelor homeostatice ale organismului, precum si de a prezenta modificarile acestora in diferitele stari patologice. Un alt obiectiv a fost acela de a fi cat mai exact in prezentarea ideilor. Am tinut cont de sugestiile si criticile oferite de numerosi fiziologi, studenti si clinicieni din intreaga lume si am cautat sa le ofer cititorilor informatii exacte si un text echilibrat. Cu toate acestea, din cauza probabilitatii crescute de aparitie a erorilor atunci cand se lucreaza cu un volum atat de mare de informatie, ii rog pe toti cititorii sa imi comunice orice greseala sau inadvertenta pe care o descopera. Fiziologii inteleg importanta feedback-ului pentru Prefata viii in practic toate activitatile si studiile lor medicale.
Textul scris cu litere mici si marcat fond cu albastru deschis este de mai multe tipuri: (1) informatii anatomice, chimice si de alt tip necesare pentru intelegerea capitolului respectiv, insa pe care studentii le vor aprofunda in detaliu la alte discipline; (2) informatii de fiziologie cu importanta speciala pentru anumite domenii ale medicinei clinice; si (3) informatii ce vor fi utile acelor studenti care vor dori sa studieze in profunzime un anumit mecanism fiziologic. Doresc sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui tratat, cum sunt colegii mei din Departamentul de Fiziologie si Biofizica de la Centrul Medical al Universitatii din Mississippi, care au oferit sugestii excelente. Informatii despre membrii facultatii noastre si o scurta descriere a activitatii de cercetare si educationale a departamentului pot fi gasite accesand http:/physiology. umc. edu/. Le sunt de asemenea recunoscator lui Stephanie Lucas pentru serviciile excelente de secretariat si lui James Perkins pentru ilustratiile de exceptie. Michael Schenk si Walter (Kyle) Cunningham au contribuit de asemenea la multe dintre ilustratii. Le multumesc si lui Elyse O'Grady, Rebecca Gruliow, Carrie Stetz si intregii echipe Elsevier pentru excelenta de care au dat dovada in plan editorial si redactional. In final, ii sunt profund indatorat lui Arthur Guyton pentru marea onoare de a putea contribui la Tratatul de Fiziologie a Omului in ultimii 25 de ani, pentru cariera extraordinara pe care m-a ajutat sa o am in domeniul fiziologiei, pentru prietenia sa, si pentru inspiratia pe care le-a oferit-o tuturor celor care l-au cunoscut. John E. Hall functionarea adecvata a organismului uman; feedback-ul este de asemenea important pentru cresterea continua a calitatii unui tratat de fiziologie. Le multumesc tuturor celor care au contribuit deja in acest sens. Trebuie explicate pe scurt cateva particularitati ale editiei a 13-a. Desi numeroase capitole au fost revizuite pentru a include principii noi de fiziologie, lungimea textului a fost monitorizata indeaproape pentru a limita dimensiunile cartii, astfel incat aceasta sa poate fi utilizata usor in cadrul cursurilor de fiziologie pentru studentii la medicina si pentru specialistii din domeniul sanitar. Multe dintre figuri au fost redesenate si sunt acum in policromie.
Referintele au fost alese tinand cont in primul rand de prezentarea principiilor de fiziologie, de calitatea propriilor referinte si de accesibilitate. Majoritatea referintelor selectate provin din reviste stiintifice publicate recent si pot fi accesate gratuit pe site-ul PubMed la adresa http://www. ncbi. nlm. nih. gov/pubmed/. Utilizarea acestor referinte, precum si a trimiterilor pe care le contin, ii va oferi studentului informatii despre aproape toate aspectele fiziologiei medicale. In incercarea de a fi cat mai concis, a fost necesar, din pacate, ca prezentarea multor principii de fiziologie sa o fac mai simplificata si mai dogmatica decat mi-as fi dorit. Cu toate acestea, referintele bibliografice pot fi utilizate pentru a descoperi mai multe despre intrebarile fara raspuns si controversele care raman in intelegerea functiilor complexe ale organismului uman in conditii de sanatate si de boala. O alta caracteristica a materialului este reprezentata de scrierea informatiilor cu litere de dimensiuni diferite.
Tot ce este scris cu litere mai mari reprezinta informatii fundamentale de fiziologie, de care studentii vor avea nevoie in practic toate activitatile si studiile lor medicale. Textul scris cu litere mici si marcat fond cu albastru deschis este de mai multe tipuri: (1) informatii anatomice, chimice si de alt tip necesare pentru intelegerea capitolului respectiv, insa pe care studentii le vor aprofunda in detaliu la alte discipline; (2) informatii de fiziologie cu importanta speciala pentru anumite domenii ale medicinei clinice; si (3) informatii ce vor fi utile acelor studenti care vor dori sa studieze in profunzime un anumit mecanism fiziologic. Doresc sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui tratat, cum sunt colegii mei din Departamentul de Fiziologie si Biofizica de la Centrul Medical al Universitatii din Mississippi, care au oferit sugestii excelente. Informatii despre membrii facultatii noastre si o scurta descriere a activitatii de cercetare si educationale a departamentului pot fi gasite accesand http:/physiology. umc. edu/. Le sunt de asemenea recunoscator lui Stephanie Lucas pentru serviciile excelente de secretariat si lui James Perkins pentru ilustratiile de exceptie. Michael Schenk si Walter (Kyle) Cunningham au contribuit de asemenea la multe dintre ilustratii. Le multumesc si lui Elyse O'Grady, Rebecca Gruliow, Carrie Stetz si intregii echipe Elsevier pentru excelenta de care au dat dovada in plan editorial si redactional. In final, ii sunt profund indatorat lui Arthur Guyton pentru marea onoare de a putea contribui la Tratatul de Fiziologie a Omului in ultimii 25 de ani, pentru cariera extraordinara pe care m-a ajutat sa o am in domeniul fiziologiei, pentru prietenia sa, si pentru inspiratia pe care le-a oferit-o tuturor celor care l-au cunoscut.
John E. Hall
Coperti: Cartonate
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 1146
Format: 21x27
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 72,29 leiPRP: 73,02 lei
- 63,41 leiPRP: 64,05 lei
- 69,76 leiPRP: 70,46 lei
OPINIA CITITORILOR