Sistem inteligent pentru predictia, analiza si monitorizarea indicatorilor de performanta a proceselor tehnologice si de afaceri in domeniul energiilor regenerabile (SIPAMER)

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:

DESCRIERE

Aceasta carte reflecta o parte din rezultatele obtinute de catre autori pe parcursul cercetarilor desfasurate in cadrul contractului de cercetare "Sistem inteligent pentru predictia, analiza si monitorizarea indicatorilor de performanta a proceselor tehnologice si de afaceri in domeniul energiilor regenerabile (SIPAMER)" [PCCA13], [SIPA14], [SIPA15], [SIPA16], reprezentand o continuare si completare a materialelor prezentate in cadrul Volumului I, "Analiza sistemului si identificarea solutiilor de realizare", publicat in luna aprilie 2017 in cadrul aceleiasi edituri.

In urma desfasurarii cercetarilor din cadrul proiectului a fost elaborat un prototip ce incorporeaza indicatorii economici si tehnici cu privire la cantitatea de energie regenerabila produsa. Acest prototip s-a concretizat prin dezvoltarea unui sistem inteligent ce ofera posibilitatea de a evalua si procesa in timp real informatiile cu privire la cantitatea si calitatea energiei produse. Sistemul inteligent ofera informatii in privinta rentabilitatii companiilor ce produc energie provenind din surse regenerabile. Producatorii au astfel disponibile mai multe instrumente utile, ce le asigura suportul decizional, avand posibilitatea de a procesa datele inregistrate in etapa de productie, in vederea minimizarii riscurilor si a luarii celor mai bune decizii pe piata extrem de dinamica a energiei. Volumul al II-lea al acestei carti prezinta "Dezvoltarea si implementarea prototipului informatic" si contine trei parti, ce continua prezentarea cercetarilor expuse in cele patru parti ale Volumului I. In desfasurarea cercetarii s-a urmarit o abordare graduala ce corespunde urmatoarei structuri pe parti si capitole: Pentru inceput este prezentata o continuare a Partii a IV-a a Volumului I, "Proiectarea modelului datelor", continand Capitolul 3 ce prezinta "Proiectarea depozitului de date".

Partea a V-a a cartii contine "Dezvoltarea modelului de predictie", in cadrul caruia sunt analizate: in Capitolul 1, aspecte privind "Principalele caracteristici si comparatii ale algoritmilor utilizati in dezvoltarea de retele neurale pentru previzionarea energiei produse in cadrul CEE si CEF", in cadrul Capitolului 2, "Dezvoltarea de retele neurale pentru predictia energiei produse in cadrul centralelor electrice fotovoltaice (CEF)", in Capitolul 3 este prezentata "Dezvoltarea de retele neurale pentru prognoza energiei electrice produsa in cadrul centralelor electrice eoliene (CEE) din Romania", iar in Capitolul 4, 6 "Compilarea si exportarea retelelor neurale de predictie dezvoltate in vederea integrarii in cadrul prototipului informatic". Partea a VI-a, "Implementarea prototipului" contine patru capitole, structurate astfel: in Capitolul 1, sunt prezentate elemente cu privire la "Configurarea mediului de dezvoltare a prototipului", Capitolul 2 prezinta "Implementarea modelului datelor", Capitolul 3 se refera la "Implementarea functionalitatilor prototipului", iar Capitolul 4 la "Testarea si validarea functionalitatilor prototipului". Prezentarea rezultatelor obtinute in cadrul acestei cercetari este urmata de bibliografie, anexe continand "Schema detaliata a bazei de date", "Executia maparii pentru tabela dimensiune DIM_CENTRALA" si "Executia maparii pentru cubul de date CUB_FACTURARE_INCASARE".

La realizarea sectiunilor portalului prezentate in cadrul subcapitolului 3.1, "Implementarea modelelor proceselor tehnologice si de afaceri", din cadrul Capitolului 3 al Partii a VI-a, "Implementarea functionalitatilor prototipului", autorii au colaborat cu o echipa de studenti din cadrul facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Informatica Economica: Strachinariu Corina si Soare Andreea Georgiana, carora autorii le multumesc mult pentru frumoasa colaborare si pentru rezultatele deosebite obtinute. Aceasta carte este adresata specialistilor din domeniul informaticii, economiei, inginerilor din cercetare si industrie, dezvoltatorilor si cercetatorilor din domeniul energiei. Autorii doresc sa le multumeasca tuturor acelora care i-au sprijinit de-a lungul timpului prin recomandarile, sugestiile si observatiile lor, fara de care realizarea acestui material in forma sa actuala nu ar fi fost posibila.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1018 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.