Speranta (volumul 57)

Preț: 39,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Speranta, opera-marturie, cu elemente autobiografice, are la baza experientele traite de Malraux in timpul Razboiului Civil Spaniol, cand a fost comandant de escadrila, luptand de partea republicanilor. Aparut in 1937, cand conflictul nu era nici pe departe incheiat, romanul reflecta intru totul atrocitatile, haosul si disperarea ce insotesc orice revolutie, fara a neglija insa constiinta, sensul profund, miscarea subterana. ?i, tocmai pentru ca scriitorul nu ascunde nimic din ororile razboiului, titlul romanului capata o valoare cu totul aparte. Speranta reprezinta tocmai asteptarea, chemarea, dorinta aceasta de a gasi ceva care sa stearga trecutul, de a gasi o patrie, o justificare a sacrificiului si o comuniune in fata primejdiei, a luptei si a suferintei. De aceea, prin prisma universalitatii sentimentelor si valorilor omenesti abordate, romanul starneste si astazi emotia cititorilor de pretutindeni.

Desi Spania Sperantei a disparut, opera literara traieste, pentru ca ea nu este numai o carte a unei revolutii precise in spatiu si timp, ea este cartea revolutiilor in general, meditatia de anvergura a lui Malraux extinzandu-se asupra raporturilor dintre revolutie si istorie, revolutie si intelectualitate, politica si istorie, politica si morala, conducator si individ, putere si spirit umanist, viata si moarte, libertate si destin. Ion Mihaileanu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2534 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.