Stiinta Mintii. Un Dialog Intre Est si Vest - The Harvard Mind Science Symposium

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 178
Format: 15x23
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Cum poate mintea să observe şi să înţeleagă natura minţii?
Cum poate mintea să se studieze pe sine?

Ştiinţa Minţii este un proiect bazat pe un dialog consistent şi consecvent între personalităţi academice de renume din domeniul ştiinţelor din Vest şi Sfinţia Sa Dalai Lama, ca reprezentant al ştiinţelor din Est. Ceea ce reprezintă azi domeniul cel mai important al cercetărilor ştiinţifice este natura minţii, funcţionalitatea şi efectele existenţei minţii umane ca real motor al tuturor activităţilor omului. Natura legăturii dintre minte şi corp este în ziua de azi cercetată dintr-o perspectivă nouă, mult mai complexă, dând astfel naştere unor ştiinţe noi, născute chiar la graniţa dintre "bio" şi "logos".
Care este relaţia subtilă dintre minte şi corp? Ce pot învăţa oamenii de ştiinţă de azi din relaţia cu maeştrii buddhisti ai gândirii? Este posibil ca prin combinarea viziunii occidentale cu cea orientală să putem ajunge la o nouă înţelegere a naturii minţii, a potenţialului uman de dezvoltare, a posibilităţilor pentru obţinerea unei sănătăţi mentale şi fizice?

Ştiinţa Minţii explorează aceste subiecte, precum şi alte probleme punând bazele unui dialog istoric între ştiinţa modernă şi buddhism. Pornind de la un simpozion ce a avut loc la Şcoala de medicină Harvard, în care Sfinţia Sa Dalai Lama şi alţi gânditori indo-tibetani s-au întâlnit cu autorităţi de renume din domeniile medicinei, psihiatriei, psihologiei, psihobiologiei, neurobiologiei şi educaţiei, Ştiinţa Minţii oferă noi şi importante descoperiri în ceea ce priveşte percepţia, cogniţia şi conexiunea minte-corp.

“E important să înţelegem faptul că, atunci când vorbim despre minte, ne referim la o reţea foarte complexă de evenimente şi de stări mentale diferite. Prin intermediul proprietăţilor introspective ale minţii, putem observa ce gânduri se află în mintea noastră la un moment dat, ce obiecte deţine mintea noastră, ce intenţii avem şi aşa mai departe. Se poate spune că aplicaţi diferite tipuri de factori mentali pentru a vă examina mintea.

Atunci când vorbim despre minte, în contextul gândirii buddhiste, trebuie să ţinem seama că aceasta nu e percepută ca o entitate singulară şi substanţială, ci drept o reţea foarte complexă de evenimente cognitive şi mentale intercorelate. S-ar putea afirma chiar că numărul evenimentelor mentale este egal cu cel al obiectelor exterioare. Cu alte cuvinte, multitudinea evenimentelor mentale şi cognitive corespunde unei multitudini egale de obiecte exterioare, care le servesc drept condiţie cauzală şi fundament fiziologic, precum organele de simţ.

Aşa cum influenţa moştenirii genetice e foarte puternică, la fel şi influenţa mediului asupra minţii e foarte importantă.”

-Dalai Lama

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.