Teologie si pedagogie. Identitate specifica si responsabilitate comuna in actul educatiei
DESCRIERE
Cartea autorului *** „Teologie si pedagogie. Identitate specifica si responsabilitate comuna in actul educatiei" de la editura DOXOLOGIA (S)
Volumul cuprinde comunicarile stiintifice sustinute in cadrul Simpozionului International „Dumitru Staniloae”, editia a IV-a, cu tema Teologie si Pedagogie. Identitate specifica si responsabilitate comuna in actul educatiei – Iasi, 12-14 mai 2016. Redam mai jos un extras din cuvantul rostit de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei:
„Pentru orice demers educational care sa fie adecvat vremurilor contemporane, dar in acelasi timp fidel Traditiei, Biserica are nevoie de o reflectie sustinuta asupra relatiei perpetue dintre istorie si vesnicie, dintre lume si Imparatia lui Dumnezeu, dintre creat si necreat. Acest raport a fost amplu dezbatut in spatiul public romanesc in ultimii 25 de ani. In ultima perioada, constat un interes major privind situatia disciplinei Religie, dezbaterile fiind adesea intense si provocatoare. In urma evenimentelor recente din peisajul socio-politic romanesc, dar si a implicatiilor juridice privind Ora de Religie, ne aflam astazi in contextul de a reflecta cu mai multa atentie asupra rolului si locului Revelatiei crestine in scoala romaneasca. Legatura istorica indisolubila dintre Biserica si Scoala in spatiul romanesc, impune o implicare duhovniceasca si activa, inteligenta si vizionara a Bisericii, locul de nastere al scolii romanesti.
Staruinta Bisericii pentru mentinerea in cadrul actului educational a referintelor la Dumnezeu, la Cartea sacra ca element inspirator in pedagogie, nu se inscrie doar in datoria de a propovadui Evanghelia Domnului Hristos. In ecuatie nu este inclusa doar perspectiva vietii vesnice, cu imensa importanta pe care o are acest aspect, ci si viata pamanteana a omului. Este o chestiune de libertate sau sclavie, de cultura vietii sau a mortii, de demnitate sau de dezumanizare. Cert este ca, si aceasta o spuneau, in perioada interbelica, ideologii marxisti, atat timp cat credinta oamenilor este puternica si familia este tinuta la loc de cinste, omul nu poate fi controlat pe deplin, manipularea nu se poate desfasura in conditii favorabile.
In acest sens, credem si marturisim si staruim in certitudinea ca formarea personalitatii tanarului are nevoie si de o dimensiune spirituala”.
Nr. de pagini: 444
Anul aparitiei: 2017
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Promoţii
-- 11,40 leiPRP: 12,00 lei
- 38,00 leiPRP: 40,00 lei
- 18,05 leiPRP: 19,00 lei
OPINIA CITITORILOR