Tratat de psihologie pozitiva de Daniel David
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Daniel David „Tratat de psihologie pozitiva de Daniel David" de la editura POLIROM
„Psihologia pozitiva isi propune sa redea psihologiei, focalizata in a doua jumatate a secolului XX cu precadere asupra psihopatologiei si tratarii ei, interesul pentru sanatatea mentala, pentru fericire, pentru caracteristicile care fac ca indivizii si comunitatile sa se dezvolte armonios si sa prospere.
Sub influenta acestei miscari, in ultimii douazeci de ani s-a adunat un volum impresionant de cunostinte privind viata implinita si factorii ce permit atingerea acesteia. Tratatul de psihologie pozitiva este prima carte in limba romana care isi propune sa sintetizeze aceste cunostinte, fiind organizat in jurul celor trei teme de interes major pentru psihologia pozitiva: trairile pozitive, trasaturile individuale pozitive si institutiile care permit dezvoltarea lor. Scopul nostru a fost acela de a imbina teoria cu aspecte practice, utile in domeniile clinic, educational si al dezvoltarii personale. Speram ca astfel vom trezi interesul cit mai multor cititori pentru ce are psihologia de spus despre sanatatea mentala si viata cu sens.” (Aurora Szentágotai-Tatar, Daniel David)
Daniel David (coordonator)
Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, si directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din Romania conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar). Profesorul David este cel care a introdus in tara primele cursuri de psihologie pozitiva, in cadrul Scolii clujene de psihologie clinica si psihoterapie, fondata de acesta la Universitatea „Babes‑Bolyai”; psihologia pozitiva astfel introdusa in Romania se inscrie in paradigma traditionala internationala (initiata de profesorul american Martin Seligman) si se ancoreaza si in noile dezvoltari din domeniu, prin integrare cu abordarile cognitiv‑comportamentale de tip validat stiintific (evidence‑based) (prin modelele de psihologie pozitiva dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis si Aaron T. Beck).
La Editura Polirom a mai publicat: Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2013), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2012; ed a III‑a, 2017), Dezvoltare personala si sociala. Eseuri si convorbiri despre viata (2014), Psihologie si tehnologie. Fundamente de roboterapie si psihoterapie prin realitate virtuala (in colab., 2015) si Psihologia poporului roman. Profilul psihologic al romanilor intr‑o monografie cognitiv‑experimentala (2015).
Aurora Szentágotai-Tatar (coordonator)
Aurora Szentágotai‑Tatar este profesor universitar doctor la Universitatea „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. Este psihoterapeut cognitiv‑comportamental format la Albert Ellis Institute, New York, si directorul Clinicii Universitare de Psihologie „Babes-Bolyai – PsyTech”. Preda cursuri de psihologie pozitiva la Universitatea „Babes‑Bolyai” si conduce un program de cercetare in psihologie pozitiva.
Nr. de pagini: 344
Anul aparitiei: 2017
Transport in Bucuresti
-Autentificare client
-Cărţi noi
-- 35,00 lei
- 36,00 lei
Promoţii
-- 26,25 leiPRP: 35,00 lei
- 21,25 leiPRP: 25,00 lei
- 32,39 leiPRP: 39,50 lei
OPINIA CITITORILOR